Dezert: 80% tuku no a?

Dezert: 80 % tuku no a?

Tvarohový koláč s jahodami a mascarpone.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

3 ks vajcia, 3PL kryštálový cukor, kakao, 2-3 PL polohrubá múka, prášok do pečiva, tvaroh, mascarpone, čerstvé jahody, želatína, potravinárske farbivo, vanilkový cukor

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Cesto: vyšľaháme bielka 3 ks na sneh, pridáme 3 PL kryštálového cukru, pridávame postupne 3 žĺtky a zamiešame kakao 2-3 PL. Potom postupne pridávame 3PL polohrubej múky s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do vymastenej formy, pečieme na 180 stupňov 10 - 15 minút. Medzitým vyšľaháme tvaroh s mascarpone a vanilkovým cukrom. Po upečení necháme cesto chvíľu chladnúť a potom naň pridáme vyšľahaný tvaroh s mascarpone. Navrch pridáme čerstvé jahody a želatínu.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku