Hlavné jedlo: Hľadaj pod zemou

Hlavné jedlo: Hľadaj pod zemou

Bravčová panenka v anglickej slanine, paštrnákové pyré, jablčná omáčka, čipsy z mrkvy.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

bravčová panenka, anglická slanina, paštrnák, maslo, smotana na varenie, demiglace, jablčný sirup, mrkva, cvikla, olivový olej, parmezán, soľ, korenie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Bravčovú panenku osolíme a okoreníme. Obalíme ju v slanine a dáme suvidovať na hodinu a 20 minút. Dáme variť paštrnák. Paštrnák solíme iba keď sa varí, lebo vtedy najlepšie do seba vtiahne soľ. Potom ho postriekame olivovým olejom a vložím do teplovzdušnej fritézy na 8 – 10 minút. Toto pečenie dodá pripečenú – ugrilovanú chuť. Potom ho rozmixujeme s maslom a s 33 percentnou smotanou. Vznikne nám lahodné pyré, ktoré dochutím nastrúhaným syrom – môže byť parmezán.

Omáčka:

Demiglace povaríme s jablčným sirupom. Dá to tomu kyslastú chuť. Podávame mrkvovými, cviklovými a paštrnákovými čipsami. Tie klasicky pražíme vo vriacom oleji.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku