
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
bravčová panenka, anglická slanina, paštrnák, maslo, smotana na varenie, demiglace, jablčný sirup, mrkva, cvikla, olivový olej, parmezán, soľ, korenie
Postup:
Bravčovú panenku osolíme a okoreníme. Obalíme ju v slanine a dáme suvidovať na hodinu a 20 minút. Dáme variť paštrnák. Paštrnák solíme iba keď sa varí, lebo vtedy najlepšie do seba vtiahne soľ. Potom ho postriekame olivovým olejom a vložím do teplovzdušnej fritézy na 8 – 10 minút. Toto pečenie dodá pripečenú – ugrilovanú chuť. Potom ho rozmixujeme s maslom a s 33 percentnou smotanou. Vznikne nám lahodné pyré, ktoré dochutím nastrúhaným syrom – môže byť parmezán.
Omáčka:
Demiglace povaríme s jablčným sirupom. Dá to tomu kyslastú chuť. Podávame mrkvovými, cviklovými a paštrnákovými čipsami. Tie klasicky pražíme vo vriacom oleji.