
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
olej 0,5 dcl, cibuľa 50 g, cesnak 15 g, údené bravčové mäso 300 g, šošovica 500 g, zemiaky 350 g, smotana 33-percentná 2 dcl, maslo 50 g, soľ, nové korenie, bobkový list, cukor, ocot
Postup:
Na rozpálenom tuku opražíme cibuľu do zlatista. Pridáme nasekaný cesnak, bobkový list, celé čierne korenie, polovicu z množstva zemiakov nakrájaných na kocky a zľahka zarestujeme. Základ polievky zalejeme vývarom, pridáme údené mäso v kuse a varíme spolu . V hrncoch zvlášť varíme v osolenej vode s olivovým olejom šošovicu a druhú polovicu zemiakov nakrájaných na kocky. Po uvarení scedíme, premyjeme a používame až pri servise .Keď je základ s mäsom uvarený tak že sú v ňom všetky komponenty mäkké vyberieme mäso , nakrájame ho a odložíme na servis . Základ vymixujeme, zjemníme smotanou a dochutíme na sladko kyslo.