
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
sviečková z jeleňa 800 g, zemiaky 500 g, petržlen 700 g, fialové zemiaky 300 g, huby 500 g, cibuľa 50 g, cesnak 50 g, slanina 150 g, vajce 2 ks, maslo 250 g, červené víno 3 dcl, čučoriedky 150 g, soľ, cukor, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, tymian
Postup:
V osolenej vode začneme variť zvlášť od seba petržlen, fialové zemiaky a klasické zemiaky.
Hubová fáš:
Kým sa nám zelenina varí zarestujeme na panvici nakrájanú cibuľu, cesnak, pridáme huby tymián, osolíme, okoreníme a povaríme. Zmes vymixujeme a necháme schladiť.
Mäsová rolka:
Sviečkovú rozdelíme na tri pozdĺžne kusy, osolíme, okoreníme a rozkrojíme na jeden celistvý plát. Natrieme ho hubovou fášou a zarolujeme naspäť. Celú rolku obalíme v slanine a grilujeme ako steak na olivovom oleji s bylinkami a maslom.
Príloha petržlen v zemiakovom cestíčku:
Z uvareného petržlenu jeden celý odoberieme. Uvarené zemiaky popučíme, pridáme jedno vajce, detskú krupicu, posolíme a spravíme tuhé cesto. Vyvaľkáme cesto a doň zabalíme petržlen. Dáme variť.
Petržlenové pyré:
Uvarený petržlen vymixujeme s maslom a dochutíme.
Zemiakové pyré:
Uvarené fialové zemiaky vymixujeme s maslom a dochutíme.
Omáčka:
Čučoriedky jemne opražíme s práškovým cukrom a jemne podlejeme vínom a zredukujeme.