Hlavné jedlo: Divočina volá

Hlavné jedlo: Divočina volá

Divina, zemiakový knedlík, pyré, čučoriedkové coulies.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

sviečková z jeleňa 800 g, zemiaky 500 g, petržlen 700 g, fialové zemiaky 300 g, huby 500 g, cibuľa 50 g, cesnak 50 g, slanina 150 g, vajce 2 ks, maslo 250 g, červené víno 3 dcl, čučoriedky 150 g, soľ, cukor, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, tymian

Zdroj: TV JOJ

Postup:

V osolenej vode začneme variť zvlášť od seba petržlen, fialové zemiaky a klasické zemiaky.

Hubová fáš:

Kým sa nám zelenina varí zarestujeme na panvici nakrájanú cibuľu, cesnak, pridáme huby tymián, osolíme, okoreníme a povaríme. Zmes vymixujeme a necháme schladiť.

Mäsová rolka:

Sviečkovú rozdelíme na tri pozdĺžne kusy, osolíme, okoreníme a rozkrojíme na jeden celistvý plát. Natrieme ho hubovou fášou a zarolujeme naspäť. Celú rolku obalíme v slanine a grilujeme ako steak na olivovom oleji s bylinkami a maslom.

Príloha petržlen v zemiakovom cestíčku:

Z uvareného petržlenu jeden celý odoberieme. Uvarené zemiaky popučíme, pridáme jedno vajce, detskú krupicu, posolíme a spravíme tuhé cesto. Vyvaľkáme cesto a doň zabalíme petržlen. Dáme variť.

Petržlenové pyré:

Uvarený petržlen vymixujeme s maslom a dochutíme.

Zemiakové pyré:

Uvarené fialové zemiaky vymixujeme s maslom a dochutíme.

Omáčka:

Čučoriedky jemne opražíme s práškovým cukrom a jemne podlejeme vínom a zredukujeme.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku