Dezert: Aj jazyk pohladí, aj pleť zhydratuje

Dezert: Aj jazyk pohladí, aj pleť zhydratuje

Slivkové crumble na bielej čokoláde s cmarom a makom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

100 g polohrubá muka, 50 g práškový cukor, 50 g maslo, slivky, olivový olej, hnedý cukor, červené víno, 300 - 400g biela čokoláda, cmar, mak

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Najrpv si urobíme mrveničku. Zmiešame polohrubú múku s práškovým cukrom a maslom. Pečieme v rúre 15 – 20 minút. Slivky orestujeme na oleji, pridáme hnedý cukor, trochu skaramelizujeme a podlejeme vínom. Zredukujeme. Bielu čokoládu roztopíme nad vodným kúpeľom, pridáme cmar a mak.

Servírovanie:

Na bielu čokoládu uložíme zarestované slivky, posypeme mrveničkou, polejeme zredukovanou šťavou a pridáme mak.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku