Hlavné jedlo: Kvakacka

Hlavné jedlo: Kvakacka

Kačacie prsia na ríbezľovej omáčke.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Kačacie prsia:

Tymian

Maslo

Ríbezľová omáčka

Narezať kačaciu kožu, položte kačicu kožou na studenú panvicu a otočte panvicu na strednú teplotu, zhnednite stranu s kožou, otočte a opečte druhú stranu. Vložte panvicu do rúry na 190 stupňov, kačica kožou dole. keď kačica vnútri dosiahne 50 stupňov, panvicu vyberte a nechajte odpočívať. Pred podávaním polejte omáčkou.

Cviklové pyré: 

Cvikla

Cesnak

Maslo

Soľ

Kmín

Rozpálime olej, pridáme kmín, cesnak, soľ, korenie, uvarenú cviklu, odstavíme z ohňa a premiešame a pridáme maslo podľa chuti.

Zemiaky: 

Zemiaky

Olivový olej

Maslo

Tymian

Kurací vývar

Zemiaky nakrájame, vložíme do studenej vody, osušíme, na panvici zohrejte olivový olej, pridajte zemiaky, soľ, korenie, opečieme zo všetkých strán, pridáme tymian, rozmarín a maslo a potrieme, pridajte vývar do štvrtiny, priveďte do varu a potom vložte do rúry na 25 minút pri teplote 190 stupňov. Z hlivy odrežeme stonky, opražíme na prudkom ohni, keď hnednú, osolíme, pridáme olej a vychladíme, pridáme maslo pridáme cesnak, pridáme petržlenovú vňať, sparíme romanesco, pridáme olivový olej, soľ, citrón a maslo.

Zdroj: TV JOJ

Ríbezľová omáčka 

1 polievková lyžica kačacieho tuku

1 polievková lyžica mletého cesnaku

¼ šálky mletej šalotky

1 šálka rebezlak,

1 polievková lyžica balzamikového octu

3 vetvičky čerstvého tymiánu plus viac na ozdobu

1 šálka vývaru

¼ šálky nahrubo nasekaných petržlenových listov

2 polievkové lyžice masla

Kačacie odkvapkajte, pridajte cesnak a šalotku, duste, kým nezmäknú a nerozvonia. Pridajte víno, vývar, balzamikový ocot a tymian. Zvýšte teplotu na stredne vysokú teplotu a zmes priveďte k rýchlemu varu. nna omáčka začne redukovať a postupne zhustne za 3-5 minút. Ak používate čerstvé vetvičky tymianu, vyberte ich z omáčky. Znížte teplotu a zašľahajte maslo. Pridajte petržlenovú vňať, ochuťte a podľa potreby pridajte soľ a korenie. Prelejte cez sitko.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku