Hlavné jedlo: Parohatý hadomor

Hlavné jedlo: Parohatý hadomor

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Mäso:

Karé z jeleňa 750 g

Kuracie prsia 200 g

Sušené hríby 30 g  

Smotana na šľahanie 100 ml

Vajcia 1 kus

Ligurček 10 g

Baby špenát 50 g

Očistené mäso rolujeme s fášom a dáme do sousvide 57 C na 1 hod. Pred podávaním pekne urobíme kôrku.

Zdroj: TV JOJ

Pyré z čier. koreňa: 

Č. koreň 800 g

Maslo 50 g

Smotana 200 ml

Xantan 3 g

Soľ, korenie

Očistený č. koreň udusíme na masle. Okoreníme a osolíme. Keď je to uvarené, rozmixujeme xantanom.

Č. koreň sous vide

Č.koreň 150 g

Maslo 20 g

Tymian 2 g

Soľ, korenie

Č. Koreň Nakrájame na rovnaké kusy a zavákujeme. Sousvidujeme 65 C 15 min.

Tartaletka: 

Štrúdlové cesto 100 g

Maslo 30 g

Roysl z hlivy:

Hliva 300 g

Smotana na šľah. 200 ml

Vajcia 2 kusy

Citrón 1/2

Tymian 3 g

Opražíme hlivu a rozmixujeme smotanou. Ochutíme a namiešáme vajíčka. Pečieme 150 C 25 min.

Marinovaná hliva:

Hliva 50 g

Ocot 30 g

Sója 5 g

Cukor 10 g

Chips č. koreňa:

Olej 1 l

Č. koreň 300 g

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku