Dezert: Zrolovaná baletka

Dezert: Zrolovaná baletka

Pavlova torta.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme

200 g bielka
štipka soli
300 g krupicového cukru
2 čl kukuričného škrobu
2 čl vinného octu
mandľové lupienky
lekvár z arónie
miska jahôd
mascarpone
250 ml šľahačkovej smotany
kôra z 1 citróna

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Vyšľahám bielky s cukrom a štipkou soli v lesklý sneh. Keď už je sneh tuhý pridám škrob a ocot. Rozotriem na plech na papier na pečenie, posypem lupienkami. Rúra predhriata na 200 stupňov, po vložení plechu stiahnem na 160 a pečiem 30 minút. Po upečení preklopím cesto na druhý papier, pôvodný papier odlepím, cesto narežem a zrolujem do rolády, nechám vychladnúť. Pripravím si plnku. Vyšlahá sa smotana s mascarpone a citrónovou kôrou. Roládu natriem lekvárom, krémom a naplním nakrájanými jahodami. Zrolujem a dám odstáť do chladničky.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku