
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
2 kg hovädzie líčka
2 x biela cibuľa
3 x mrkva
2 x paštrnák
1/2 zeler
5 strúčikov cesnaku
1 l červené víno
20 g paradajkový pretlak
1 vetvicka rozmarínu
Sol/ ČK/ kmín mletý/
Postup:
Opracujeme si líčka, osolíme, okoreníme, na masti z každej strany do zlatista opečieme Samostatne si nakrájanú zeleninu a cibuľu orestujeme do zlatista, pridáme pretlak, zarestujeme a zalejeme 500 ml červeného vína. Vložíme tam líčka, dochutíme, pridáme rozmarín a do mäkka dusíme 2 hodinky. Keď je mäso hotové, tak ho vyberieme, omáčku precedíme a doladíme.
Zemiakové pyré
500 g zemiaky
100 ml šľahačka 33 %
200 g maslo
Soľ/muškátový oriešok mletý
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame, uvaríme do mäkka, precedíme, pridáme postupne horúcu šľahačku a studené maslo a šľaháme.