
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
500 ml šľahačky 33 %
60 g cukor
2 x čerstvá vanilka
9 x žĺtok
Postup:
Vanilku rozdelíme pozdĺž a vyberieme jadierka a lusk, pridáme do šľahačky s cukrom a privedieme k varu (pozor aby nevykypelo) Necháme 5 minút vychladnúť, vyberieme lusk. Medzičasom rozdelíme vajíčka, potrebujeme iba žĺtka. Tie máme v samotnej miske a pomaly prilievame šľahačkou a dávame pozor, aby sa nám to nezrazilo. Zmes nalejeme do zapekacích misiek, vložíme na vyšší plech, zalejeme horúcou vodou do polovice zapekacích misiek a pečieme na 90 stupňov 50 minút. Necháme vychladnúť, posypeme cukrom a skaramelizujeme flambovacou pištoľou.
Hrušky s mätou:
3 x hruška
Mäta
50 g maslo
Med 1 lyžica
Postup
Med, trochu vody a maslo- uvaríme si maslovú emulziu a necháme vychladnúť. Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovník, nakrájame na malé kocky a pridáme do vychladnutej maslovej imulzie a nakrájame mätu a máme hotovo.