Dezert: Asymetrická krása

Dezert: Asymetrická krása

Crème brûlée.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny: 

500 ml šľahačky 33 %
60 g cukor
2 x čerstvá vanilka
9 x žĺtok

Postup:

Vanilku rozdelíme pozdĺž a vyberieme jadierka a lusk, pridáme do šľahačky s cukrom a privedieme k varu (pozor aby nevykypelo) Necháme 5 minút vychladnúť, vyberieme lusk. Medzičasom rozdelíme vajíčka, potrebujeme iba žĺtka. Tie máme v samotnej miske a pomaly prilievame šľahačkou a dávame pozor, aby sa nám to nezrazilo. Zmes nalejeme do zapekacích misiek, vložíme na vyšší plech, zalejeme horúcou vodou do polovice zapekacích misiek a pečieme na 90 stupňov 50 minút. Necháme vychladnúť, posypeme cukrom a skaramelizujeme flambovacou pištoľou.

Zdroj: TV JOJ

Hrušky s mätou: 

3 x hruška
Mäta
50 g maslo
Med 1 lyžica

Postup

Med, trochu vody a maslo- uvaríme si maslovú emulziu a necháme vychladnúť. Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovník, nakrájame na malé kocky a pridáme do vychladnutej maslovej imulzie a nakrájame mätu a máme hotovo.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku