Polievka: Kde sa stratí, tam sa nájde

Polievka: Kde sa stratí, tam sa nájde

Šampiňónový krém s pečeným zelerom a strateným vajcom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

• 300 g šampiňónov

• 100 g šalotky

• 300 ml smotany (33 %)

• 100 g zeleninového vývaru

• 1 strúčik cesnaku

• 0,5 dl brandy

• Prášok zo sušených hríbov

• 1 PL bielej miso pasty

• 1 dl vody

• Maslo

• Vajíčka

• Zeler

• Dijonská horčica

• Soľ

• Mleté čierne korenie

• Čerstvý tymian

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Na masle orestujeme šalotku, keď zmäkne, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a cesnak. Keď sa voda z húb odparí, pridáme brandy a zapálime ho. Následne pridáme vývar, smotanu, mleté čierne korenie, soľ, prášok z hríbov a miso pastu. Spolu varíme 15 minút. Necháme mierne vychladnúť a rozmixujeme dohladka.

Pečený zeler:

Zeler potrieme dijonskou horčicou, poriadne osolíme a pri 170 °C pečieme vcelku, kým nezmäkne. Následne ho nakrájame na kocky.

Stratené vajíčko:

Vodu v hrnci privedieme k varu, pridáme ocot a vytvoríme vír. Vajíčko varíme 3 minúty, aby žĺtok zostal tekutý.

Tagy: Polievka
Zdieľaj na facebooku