Dezert: Do čaju aj na oleji…

Dezert: Do čaju aj na oleji…

Pušírované hrušky v bielom víne, pena z bielej čokolády a smažená šalvia.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

• 4 hrušky

• 700 ml bieleho suchého vína

• 70 g cukru

• 2 PL medu

• Timut (druh korenia)

• 160 g bielej čokolády

• 4 bielka

• 1,5 dl smotany (33 %)

• 35 g cukru

• Štipka soli

• Čerstvá šalvia

• Rastlinný olej

Zdroj: TV JOJ

Hrušky:

Hrušky ošúpeme, zrežeme im spodnú stranu, aby stáli rovno, a varíme ich spolu s vínom, cukrom a medom, kým nezmäknú (čas závisí od veľkosti hrušiek). Následne ich vyberieme z vína a necháme vychladnúť.

Víno zredukujeme na sirup. Keď dosiahne požadovanú hustotu, pridáme doň timut a necháme 10 minút lúhovať. Potom sirup precedíme.

Pena z bielej čokolády:

Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme brandy a necháme mierne vychladnúť. Zo smotany vyšľaháme šľahačku. Z bielok a cukru vyšľaháme hladký sneh. Do čokolády postupne primiešame šľahačku a sneh. Penu necháme stuhnúť v chladničke približne hodinu.

Smažená šalvia:

Lístky šalvie na 15 sekúnd ponoríme do rastlinného oleja s teplotou 130 °C. Necháme ich odkvapkať na papierovej utierke.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku