
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
• 4 hrušky
• 700 ml bieleho suchého vína
• 70 g cukru
• 2 PL medu
• Timut (druh korenia)
• 160 g bielej čokolády
• 4 bielka
• 1,5 dl smotany (33 %)
• 35 g cukru
• Štipka soli
• Čerstvá šalvia
• Rastlinný olej
Hrušky:
Hrušky ošúpeme, zrežeme im spodnú stranu, aby stáli rovno, a varíme ich spolu s vínom, cukrom a medom, kým nezmäknú (čas závisí od veľkosti hrušiek). Následne ich vyberieme z vína a necháme vychladnúť.
Víno zredukujeme na sirup. Keď dosiahne požadovanú hustotu, pridáme doň timut a necháme 10 minút lúhovať. Potom sirup precedíme.
Pena z bielej čokolády:
Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme brandy a necháme mierne vychladnúť. Zo smotany vyšľaháme šľahačku. Z bielok a cukru vyšľaháme hladký sneh. Do čokolády postupne primiešame šľahačku a sneh. Penu necháme stuhnúť v chladničke približne hodinu.
Smažená šalvia:
Lístky šalvie na 15 sekúnd ponoríme do rastlinného oleja s teplotou 130 °C. Necháme ich odkvapkať na papierovej utierke.