Dezert: Sladký orech v kyslom?

Dezert: Sladký orech v kyslom?

Nugátový mousse s limetovým želé, korpusom, biela čokoláda, ovocná granita.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

4 žĺtka
100 g cukor
500 ml smotana na šľahanie
310 g Nugát

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Roztopiť nugát, žĺtka s cukrom nad parou, Vyšľahať šľahačku Roztopený nugat pridávame do vyšľahaného žĺtka, pomaly pridáme šľahačku, jemne zamiešame a naplníme do formy. Do formy si pridáme limetkové želé a korpus. Necháme vychladnúť, vyklopíme a nastriekame sprejom, pre realisticky vzhľad poprášime žltým prachom, servírujeme. Na tanier dáme upečené bielu čokoládu, granitu a na vrch citrón. Ovocná granita Na karameli si orestujeme ovocie, povaríme a necháme zmrznúť. Pri podávaní naškriabeme vidličkou.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku