
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
- 1 kg jelení chrbát
- 3 ks cvikla
- 2 PL horcicove semiačka
- 0,5l cviklova sťava
- 1 ks maslová tekvica
- 100 ml smotana
- 100 g maslo
- 1ks šalotka
- par kvapiek vinný ocot
- teľací jus
- soľ
- korenie čerstvo mleté
Postup:
Jelení chrbát osolíme, okoreníme a prudko opečieme. Dáme do vákuovacích sáčkov a pripravíme metódou sous vide na 56 °C cca 4 h. Pripravíme si cviklový relish. Cviklu nakrájame na malé kocky, cibuľku na drobno. Pridáme horčicové semiačka, vínny ocot a necháme odležať. Cviklu dáme piecť do alobalu na cca 2 h do rúry, aby bola polomäkká. Povykrajujeme si kolieska, ktoré udiacou pištoľou jemne zaúdime. Maslovú tekvicu opečieme na masle, podusíme v smotane s maslom, posolíme a rozmixujeme na hladko. Tenké plátky cvikly naložíme do zredukovanej cviklovej šťavy cca na 1/3 objemu.