Hlavné jedlo: Fialové metamorfózy

Hlavné jedlo: Fialové metamorfózy

Jelení chrbát s jemne zaúdenou cviklou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

- 1 kg jelení chrbát

- 3 ks cvikla

- 2 PL horcicove semiačka

- 0,5l cviklova sťava

- 1 ks maslová tekvica

- 100 ml smotana

- 100 g maslo

- 1ks šalotka

- par kvapiek vinný ocot

- teľací jus

- soľ

- korenie čerstvo mleté

Zdroj: TV JOJ

​Postup:

Jelení chrbát osolíme, okoreníme a prudko opečieme. Dáme do vákuovacích sáčkov a pripravíme metódou sous vide na 56 °C cca 4 h. Pripravíme si cviklový relish. Cviklu nakrájame na malé kocky, cibuľku na drobno. Pridáme horčicové semiačka, vínny ocot a necháme odležať. Cviklu dáme piecť do alobalu na cca 2 h do rúry, aby bola polomäkká. Povykrajujeme si kolieska, ktoré udiacou pištoľou jemne zaúdime. Maslovú tekvicu opečieme na masle, podusíme v smotane s maslom, posolíme a rozmixujeme na hladko. Tenké plátky cvikly naložíme do zredukovanej cviklovej šťavy cca na 1/3 objemu.

 

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku