
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
- 200 g biela čokoláda
- 2 x 200 ml smotana
- 2 ks vajcia
- citrónová šťava
- 2 plátky želatína (agar)
- lyofilizované maliny
- čerstvé maliny
- vanilkový struk
- 70 g kryštálový cukor
Postup:
Pripravíme si mousse z bielej čokolády. Čokoládu nalejeme a zalejeme horúcou smotanou a necháme rozpustiť. Keď mierne vychladne, pridáme plátok želatíny a vyšľahanú smotanu a žĺtka s cukrom. Nalejeme do formičiek a dáme do mrazu stuhnúť. Vyklopíme a udržiavame v chlade.
Pripravíme citrónový gel:
Citrónová šťava, cukor, želatína, dáme zohriať, stuhnúť, romixujeme a dáme do plniaceho vrecúška. Pripravíme zmrzlinu, dáme zohrievať smotanu s vanilkou, primiešame vyšľahané žĺtka s cukrom, jemne zafarbíme lyofilizovanými malinami Ozdobíme cukrovými pusinkami a mätou.