Dezert: Osvieži a aj osladí

Dezert: Osvieži a aj osladí

Mouse z bielej čokolády so zmrzlinou a citrónovym gélom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

- 200 g biela čokoláda

- 2 x 200 ml smotana

- 2 ks vajcia

- citrónová šťava

- 2 plátky želatína (agar)

- lyofilizované maliny

- čerstvé maliny

- vanilkový struk

- 70 g kryštálový cukor

Zdroj: TV JOJ

​Postup:

Pripravíme si mousse z bielej čokolády. Čokoládu nalejeme a zalejeme horúcou smotanou a necháme rozpustiť. Keď mierne vychladne, pridáme plátok želatíny a vyšľahanú smotanu a žĺtka s cukrom. Nalejeme do formičiek a dáme do mrazu stuhnúť. Vyklopíme a udržiavame v chlade.

Pripravíme citrónový gel:

Citrónová šťava, cukor, želatína, dáme zohriať, stuhnúť, romixujeme a dáme do plniaceho vrecúška. Pripravíme zmrzlinu, dáme zohrievať smotanu s vanilkou, primiešame vyšľahané žĺtka s cukrom, jemne zafarbíme lyofilizovanými malinami Ozdobíme cukrovými pusinkami a mätou.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku