Dezert: Nebo na zemi

Dezert: Nebo na zemi

Čokoládový mousse.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Čokoládový mousse: 400 g horká čokoláda, 2 vajíčka – separé bielko a žĺtok, 50 g cukor, 2 tonka fazuľky, 500 g smotany na šľahanie

Čokoládové crumble: 200 g cukor, 50 g voda, 5 g soľ, 50 g horká čokoláda

Evamária Budáčová Evamária Budáčová Zdroj: TV JOJ

Postup:

Mousse:

250 g smotany s nastrúhanými tonka fazuľkami zohriať do bodu varu a odstaviť. Medzitým vyšľahať dve žĺtka s cukrom do peny, pridať horúcu smotanu za stáleho miešania. Horúcu zmes naliať na čokoládu a nechať roztopiť. Premiešať, spraví sa ganache. Keď ganache troche vychladne primiešať vyšľahanú šľahačku a na záver vmiešať sneh z dvoch bielok. Nechať oddýchnuť do chladničky.

Crumbe:

Cukor, soľ a vodu nechať zohriať do cca 118 stupňov C., pridať čokoládu a rozmiešať. Odložiť bokom.

 

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku