
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Čokoládový mousse: 400 g horká čokoláda, 2 vajíčka – separé bielko a žĺtok, 50 g cukor, 2 tonka fazuľky, 500 g smotany na šľahanie
Čokoládové crumble: 200 g cukor, 50 g voda, 5 g soľ, 50 g horká čokoláda
Postup:
Mousse:
250 g smotany s nastrúhanými tonka fazuľkami zohriať do bodu varu a odstaviť. Medzitým vyšľahať dve žĺtka s cukrom do peny, pridať horúcu smotanu za stáleho miešania. Horúcu zmes naliať na čokoládu a nechať roztopiť. Premiešať, spraví sa ganache. Keď ganache troche vychladne primiešať vyšľahanú šľahačku a na záver vmiešať sneh z dvoch bielok. Nechať oddýchnuť do chladničky.
Crumbe:
Cukor, soľ a vodu nechať zohriať do cca 118 stupňov C., pridať čokoládu a rozmiešať. Odložiť bokom.