
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Teľací chrbát
150 ml Cvikľová šťava
1 pcs Bobkový list
100 ml Domáci bazový ocot
3 g Kampotské korenie
400 g Sladký hrášok guličky
30 g maslo
20 ml Citrónová šťava
2 g Xanthan
50 g Bylinkové pyré
50 ml Balsamico
50 g maslo
30 g Mikro bylinky
50 ml Portské víno
250 ml Teľací demi glace
60 g Bielky
30 ml Smotana
Postup:
Teľacie mäso:
Teľací chrbát spracujeme do požadovaného tvaru, pridáme drvené sečuánske korenie, soľ, korenie, lístky tymiánu. Následne zabalíme do krepinetu a zarolujeme do potravinovej fólie zavákujeme a vložíme do sous vide na 1 hodinu pri teplote 56 °C.
Hráškové pyré:
Hrášok rýchlo sparíme vo vriacej osolenej vode a potom rozmixujeme do hladkého pyré spolu s bylinkovým pyré, bylinkovým olejom a dochucovadlami. Prepasírujeme a pripravíme na servis.
Šalotka:
Rovnaké okrajové celé lupene listy šalotky pridáme do repovej šťavy , pridáme cukor, soľ a necháme variť do mäkka cca. 8 – 10 min. Keď sú lístky šalotky hotové, ošúpeme z nich jemnú šupku a necháme vylúhovať v šťave. Keď sú tmavo červené vložíme ich do octovej marinády a tiež nechajte marinovať.
Marináda:
Všetko na panvici premiešame a pridáme sitko s čiernym korením a bobkovým listom a pomaly varíme. Odstavíme a vložíme šalotky.
Náplň šalotka:
Ošúpanú šalotku nakrájame na veľmi drobné kocky a vložíme do panvice s olejom a restujeme dlho na nízkej teplote. Osolíme a necháme pomaly pražiť-dusiť. Dokončenie: marinované šupy šalotky, naplníme a úhľadne uzavrieme. Potrieme olejom a dozdobíme.
Tartaletky:
Pohánkové tartaletky plníme ragú z hlivy kráľovskej. Ragú: Eringhi ( hliva kráľovská) nakrájame na kocky, opečieme na prepustenom masle na šalotke s cesnakom a bylinkami, talianskou slaninou, pridáme víno a necháme zredukovať.