
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Tvarohový mousse:
Suroviny:
3 g želatína
100 g smotana 33 %
180 g biela čokoláda
100 g tvaroh roztierateľný
200 g smotana
50 g cukor
20 g voda
90 g vajíčka
Postup:
Najprv namočte želatínu do studenej vody. Potom nalejte 100 gramov smotany do hrnca a priveďte ju do varu. Keď sa uvarí, rozpustíme želatínu a pridáme bielu čokoládu. Miešajte až do úplnej emulgácie. Potom nalejte 200 gramov smotany do misky a šľahajte, kým nebude mať hustotu jogurtu cca vyšľahaná na 70 %. V hrnci zohrejeme cukor s vodou na 118 stupňov Celzia. Medzitým si vyšľaháme vajíčko, pridáme doň horúci cukrový sirup a šľahajte, kým nebude mať izbovú teplotu. Na túto vaječnú zmes nalejeme ganache z bielej čokolády s tvarohom a premiešame. Potom nalejte vaječnú zmes na vyšľahanú smotanu a jemne premiešajte. Teraz naplňte požadovanú formu a nechajte ju stuhnúť v chladničke po dobu 30 minút. Potom ho nechajte stuhnúť v mrazničke. Po zamrznutí ho vyberte z formy a pomaly ho nechajte rozmraziť v chladničke.
Lieskovcová špongia
Suroviny:
80 gr. Zmes lieskových orieškov
120 gr. Vaječný bielok
80 gr. Vaječný žĺtok
80 gr. Cukor
25 gr. Múka
½ litra / liter sifónová pištoľ (kanister)
Plastový alebo papierový pohár
Postup:
Všetky ingrediencie rozmixujeme ručným mixérom. Vložte do sifónovej pištole a nechajte v chladničke. Naplňte sifón 2 bombičkami NO2 plynu. Na dne pohára urobte nožom otvor. Naplňte plastové poháre do ¾. Pečieme v mikrovlnnej rúre pri maximálnom výkone 35/40 sekúnd.
Ganáž zo slaného karamelu a droždia:
Suroviny:
150 g cukor
200 g smotana
100 g biela čokoláda
3 g maldon soľ
40 g pečené droždie
Postup:
Z cukru si pripravíme karamel na miernom ohni, keď má karamel potrebnú farbu pridáme smotanu, odstavíme z tepla a pridáme bielu čokoládu s pečeným droždím, vymiešame do hladka a dochutíme maldon soľou, prenesieme do čistej nádoby a odložíme do chladničky.
Čokoládová sušienka:
Suroviny:
60 g bielka
40 g rastlinný olej
12 g maslo
50 g cukor
25 g múka
25 g kakao
štipka soli
Postup:
Predhrejeme si rúru na 170 °C. Roztopíme maslo pridáme všetky suroviny a ručným mixérom rozmixujeme do hladka, touto zmesou naplníme formičky požadovaných tvarov a pečieme cca 6-7 minút.