
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
5 kačacích prś, údená soľ, 300 g čiernej šošovice beluga, 300 g zelenej francúzskej šošovice, soľ, korenie, 2 mrkvy, 2 menšia petržlen, kus zeleru, 3 šalotky, 2 strúčiky cesnaku, zálievka: olivový olej, hrubozrnná horčica, balzam, soľ, korenie, čierny cesnak
Postup:
Kačasie prsia osoľte údenou soľou a nechajte marinovať. Potom dajte vyúdiť do domácej udiarničky. Nakoniec ich opečte v rozpálenému oleji, aby bola koža chrumkavá. Uvarte si oba druhy šošovice, každú zvlášť. Na veľkej panvici zahrievajte trochu olivového oleja. Na ňom dajte opekať na kolieska nakrájanú šalotku. Keď je hnedá vyberte ju z panvice. Potom opečte spoločne ešte jednu šalotku s nakrájanou mrkvou, petržlenom a zelerom. Pridajte jemne nasekaný cesnak. Pečte do zlatohnedej farby. Do panvice pridajte opečenú šalotku a obe uvarené šošovice. Spoločne potom ešte povarte. Kačku podávame na zelenine so zálievkou