Dezert: Pan Nilsson v Taliansku

Dezert: Pan Nilsson v Taliansku

Banán s krémom mascarpone.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

5 banánov, trstinový cukor, maslo, rum, karamelové salko, 200 g bielej čokolády, 100 ml smotany na šľahanie, Cantuccini, 250 g mascarpone

Alena Kolařiková Alena Kolařiková Zdroj: TV JOJ

Postup:

Smotanu vlejte do hrnca a priveďte k varu. Stiahnite zo sporáka v pridajte nalámanú bielu čokoládu. Nechajte 5 minút stáť a potom vymiešajte metličkou do hladkej hmoty. Nechajte vychladnúť. Po vychladnutí vmiešajte do mascarpone. Miešajte tak dlho, až je krém kompaktný. Banány nakrájajte na kolieska. Vo veľkom hrnci rozpusťte cukor na karamel. Potom primiešajte maslo. Prilijte rum a vymiešajte hladký karamel. Doň potom vložte kolieska ba-nánu a opatrne promiešajte. Potom na miernej teplote zahrejte. Cantuccini nasekejte ostrým nožom. Podávame v pohároch, kde vrstvíme: sušienky, krém, salko a banány v karamele. Podávame vychladené.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku