
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny: Kuracie supreme - 2200 g, Soľ - 10 g, Korenie - podľa potreby, Olej - 50 ml, Maslo - 100 g, Tymian - 5 vetvičiek, Cesnak - 3 strúčiky
Postup:
Kuracie prsia nasolíme z oboch strán a necháme cca 3-5“ odpočívať. Potom nakoreníme mäso ( nie kožu ) 3. Na rozpálenú panvicu nalejeme olej a položíme prsia kožou dole. Pečieme na miernom ohni dokým nebude koža do zlata opečená. Prsia otočíme a sprudka zatiahneme mäso. Pridáme cesnak, tymian a maslo. Prsia poriadne zamaslujeme tak aby sa nám maslo nespálilo 8. Pečieme v predhriatej rúre na 180°- cca 5-6 minút.
Konfitované zemiaky
Suroviny: Zemiaky - 850 g, Prepustené maslo alebo masť - 700 g, Soľ - podľa potreby, Celé korenie - 5 ks, Bobkový list - 5 ks, Tymián - 5 g, Badián - 1 ks, Cesnak - 4 strúčiky
Postup:
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tvary aké chceme. Pridáme koreniny, bylinky a cesnak. Zalejeme roztopeným tukom tak aby boli zemiaky potopené. Konfitujeme v rúre na 110-120 stupňov cca 30 min. Počas konfitovania zemiaky kontrolujeme môžu zmäknúť skôr alebo neskôr.
Omáčka
Suroviny: Ventricina - 170 g, Maslo - 50 g, Šalotka - 130 g, Cesnak - 2 strúčiky, Cherry paradajky - 10 ks, Kurací vývar - 500 ml, Smotana 33% - 200 ml, Creme fraiche alebo bánovecká - 2 PL, Soľ - podľa potreby, Korenie mleté - podľa potreby
Postup:
Ventricinu nakrájame na kocky alebo pásiky opečieme na panvici s maslom keď bude saláma opečená pridáme najemno nasekanú šalotku a poriadne zarestujeme. Potom pridáme nakrájaný cesnak a zalejeme vývarom a smotanou. Omáčku varíme cca 10 min. potom ju vymixujeme do hladka a prepásírujeme ak chceme. Do vymixovanej omáčky pridáme na ½ prekrojené paradajky a povaríme cca 2 minúty. Na záver do omáčky vmiešame creme fraiche alebo bánoveckú natierku na zjemnenie a dochutenie.
Škvarky a olej z ventricini
Suroviny: Ventricina - 100 g, Prepustené maslo - 50 g
Postup:
Ventricinu nakrájame na malé kocky a vhodíme do panvice spolu s prepusteným maslom ( môžeme použiť akýkoľvek tuk). Pomaly restujeme tak aby sa nám zo salámy urobili ako keby škvarky. Salámu a olej precedíme cez sitko. Olej použijeme na dozdobenie a škvarky tiež ako chrumkavý element
Fenikel
Suroviny: fenikel - 1 ks, Biele balsamico - 20 ml, Olivový olej - 10 ml, Korenie mleté - podľa potreby
Postup:
Fenikel si nakrájame na tenké plátky na mandolíne alebo nožom. Vykrojíme stred a namočíme ho do studenej vody aby stvrdol. Pred podávaním fenikel vyberieme z vody a dochutíme ho balsamicom, olejom, soľou a korením.