Dezert: Armáda mliečnych vojakov

Dezert: Armáda mliečnych vojakov

Kefírový koláč.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny: Polohrubá múka - 200 g, Hladká múka - 160 g, Cukor - 250 g, Kefír - 400 g, Prepustené Maslo - 80 g, Vajcia - 3 ks, Prášok do pečiva - 14 g, Citrónová kôra - 4 g ( 1 ks ), Hruška - 240 g ( 2 ks )

Postup:

Rozmiešame vajíčka. Zmiešame múku s cukrom. Postupne prisypávame múku s cukrom. Pridáme časť kefíru a znova pomaly prisypávame múku. Pridáme zbytok kefíru a prepustené maslo. Vymiešame hladkú zmes a na záver pridáme citrónovú kôru a kypriaci prášok. Cesto naplníme do cukrárskeho sáčku a naplníme do vymastených formičiek. Na vrch dáme na plátky nakrájanú hrušku a posypeme drobenkou. Pečieme na 175° 15“ v konvektomate so zapnutým vetrákom

Mrvenica:

Suroviny: Hrubá múka - 40 g, Cukor - 70 g, Maslo - 70 g

Postup:

Všetky suroviny spolu zmiešame. Nasypeme na vyliatu zmes a pečieme všetko spolu.

Zdroj: TV JOJ

Rumová espuma:

Suroviny: Smotana - 250 l, Salko - 250 g, Rum - 60 ml, Žĺtky - 60 g, Cukor - 30 g, Bielky - 60 g, Želatina - 1 ks ( 5 g )

Postup:

Rum necháme zovrieť v hrnci a odparíme alkohol flambovaním. Pridáme salko a smotanu a zohrejeme. Pridáme žĺtky a bielky a cukor. Za stáleho miešania zmes zohrejeme na cca 70°. Keď zmes schladne na cca 40° tak pridáme dopredu namočenú želatinu a rozmiešame. Rumovú zmes nalejeme do šľahačkovej fľaše a pridáme 2 bombičky 7. Espumu držíme v teple.

Maková zmrzlina:

Suroviny: Smotana - 300 ml, Mlieko - 100 ml, Mak mletý - 10g, Sušené mlieko - 4 g, Cukor - 6 g, Stužovač - 5 g, Žĺtky - 100 ml, Suchý ľad cca - 100 g plus mínus

Postup:

Všetko spolu zmiešať, zahriať na 56°, nechať vychladnúť. Potom v nerezovej miske alebo v kuchynskom robote zmes pomaly šľaháme a postupne podľa potreby prisypávame suchý ľad dokým nám nevznikne zmrzlina.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku