Hlavné jedlo: Príbehy z Porta

Hlavné jedlo: Príbehy z Porta

Medailónky z bravčovej panenky v slanine, zemiakovo - hráškové pyré.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Medailónky z panenky obaľované v slanine:

1 bravčová panenka, 8-10 plátkov prerastenej slaniny, soľ, mleté korenie

Postup:

Panenku nakrájame na cca 4 cm hrubé medailónky. Každý madailónik obalíme do-okola v slanine. Osolíme, okoreníme a sprudka osmahneme z oboch strán. Dopekáme v rúre doružova cca 5-7 minút, najlepšie s teplotnou sondou.

Hráškové pyré:

100 g masla, 1 šalotka, 200 g mrazeného hrášku, morská soľ, čierne korenie 150 ml vody, 120 ml smotany na šľahanie, 4 zemiaky

Postup:

V hrnci necháme rozpustiť 50 g masla, na ktorom orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme hrášok, osolíme a okoreníme. Po chvíli podlejeme vodou a smotanou. Občas premiešame a uvaríme domäkka. Rozmixujeme tyčovým mixérom a podľa potreby prilejeme trochu smotany na šľahanie. Hráškové pyré prepasírujeme cez sitko do hrnca a zahustíme uvarenými roztlačenými zemiakmi. Dôkladne premiešame, zjemníme ešte maslom a podľa potreby osolíme.

Zdroj: TV JOJ

Farebná mrkva:

baby mrkva, soľ olej, sušený sušený tymian

Postup:

Mrkvu dôkladne umyjeme, pokvapkáme olejom. Pridáme trošku soli a sušený ty-mián. Riadne premiešame a pečieme v pekáči v rozohriatej rúre na 200 st. Celzia do zmäknutia cca 20 minút.

Omáčka z portského vína:

3 PL masla, 1 šalotka, 1 vetvička rozmarínu, vetvička tymianu, 300 ml portského vína, soľ, 3 ks nové korenie, maslo

Postup:

Nakrájanú šalotku ošmahneme na masle do zmäknutia. Pridáme bylinky, zalejeme vínom. Pridáme korenie a trošku osolíme. Redukujeme do zhustnutia. Nakoniec precedíme cez sitko.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku