
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Medailónky z panenky obaľované v slanine:
1 bravčová panenka, 8-10 plátkov prerastenej slaniny, soľ, mleté korenie
Postup:
Panenku nakrájame na cca 4 cm hrubé medailónky. Každý madailónik obalíme do-okola v slanine. Osolíme, okoreníme a sprudka osmahneme z oboch strán. Dopekáme v rúre doružova cca 5-7 minút, najlepšie s teplotnou sondou.
Hráškové pyré:
100 g masla, 1 šalotka, 200 g mrazeného hrášku, morská soľ, čierne korenie 150 ml vody, 120 ml smotany na šľahanie, 4 zemiaky
Postup:
V hrnci necháme rozpustiť 50 g masla, na ktorom orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme hrášok, osolíme a okoreníme. Po chvíli podlejeme vodou a smotanou. Občas premiešame a uvaríme domäkka. Rozmixujeme tyčovým mixérom a podľa potreby prilejeme trochu smotany na šľahanie. Hráškové pyré prepasírujeme cez sitko do hrnca a zahustíme uvarenými roztlačenými zemiakmi. Dôkladne premiešame, zjemníme ešte maslom a podľa potreby osolíme.
Farebná mrkva:
baby mrkva, soľ olej, sušený sušený tymian
Postup:
Mrkvu dôkladne umyjeme, pokvapkáme olejom. Pridáme trošku soli a sušený ty-mián. Riadne premiešame a pečieme v pekáči v rozohriatej rúre na 200 st. Celzia do zmäknutia cca 20 minút.
Omáčka z portského vína:
3 PL masla, 1 šalotka, 1 vetvička rozmarínu, vetvička tymianu, 300 ml portského vína, soľ, 3 ks nové korenie, maslo
Postup:
Nakrájanú šalotku ošmahneme na masle do zmäknutia. Pridáme bylinky, zalejeme vínom. Pridáme korenie a trošku osolíme. Redukujeme do zhustnutia. Nakoniec precedíme cez sitko.