Hlavné jedlo: To je ale tuhá kosť!

Hlavné jedlo: To je ale tuhá kosť!

Osso buco na víne a koreňovej zelenine so zemiakovými pirohami plnenými hubami.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Osso buco 5 ks

Mrkva 3 ks

Petržlen 2 ks

Stonkový zeler 1 ks

Cibuľa 1 ks

Lúpané paradajky 300 g

Celé čierne korenie 2 g

Bobkový list 3 ks

Tymian

Brandy 1.5 dcl

Hladká múka 50 g

Br. masť 100 g

Zdroj: TV JOJ

​Postup:

Osso buco osolím, okorením, obalím v múke a opečiem na rozohriatej masti z oboch strán a vložím do pekáča. Umytú, nakrájanú zeleninu na kolieska opečiem na masti, pridám lúpané paradajky, korenine a bylinky. Podlejem s brandy a cca 3 dcl vody a pridám do pekáča k osso bucu. Pečiem v rúre na 200 °C 2,5-3 hodiny. Po upečení prepasírujem zeleninu a zredukujem na omáčku ktorú zjemním maslom.

Pirohy:

Uvarené zemiaky 600 g

Múka polohrubá 300 g

Vajcia 2 ks

Šampiňóny 200 g

Hliva ustricová 200 g

Šalotka 100 g

Tymián 2 g

Cesnak 2 strúčiky

Philadelphia syr 100 g

Postup:

Najemno nakrájané hríby, šalotku a cesnak opečiem na masti, pridám tymián, soľ, korenie a víno a keď zmes vychladne pridám philadelphiu. Uvarené ošúpané zemiaky nastrúham na jemno, pridám múku, vajce, soľ a vymiesim cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkám cca 3mm hrubý plát a okrúhlou formičkou vykrojím cesto, naplním hríbovou zmesou, zavriem a varím v osolenej vode kým pirohy nevyplávajú na hladinu.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku