
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Cibuľa 500 g
Masť bravčová 100 g
Červená mletá paprika 30 g
Červená údená paprika 20 g
Vývar hovädzí 500 ml
Držky predvarené 500 g
Vajce 2 ks
Hladka muka 150 g
Panco strúhanka 200 g
Olej 100 ml
Majorán 10 g
Baby špenát 100 g
Soľ 40 g
Korenie 5 g
Cesnak 20 g
Xantánová guma 15 g
Postup:
Na masti orestujeme cibuľu do zlata. Pridáme mletú papriku, držky, chvíľu zarestujeme a podlejeme vývarom. Varíme asi pol hodinu, kým nebudú držky mäkké. Potom precedíme cez jemné sitko a šťavu dochutíme soľou, korením, cesnakom a majoránom. Pridáme xantánovu gumu, rozmixujeme a dáme do CO2 fľaše a pridáme jednu bombičku. Z uvarených nasekaných držiek vytvarujeme spolu s jedným žltkom kroketky, ktoré obalíme v trojobale a vypražíme. Pár nakrájaných držiek orestujeme na cibuľke a posypeme červenou mletou paprikou.