Polievka: Brány trávenia sa otvárajú

Polievka: Brány trávenia sa otvárajú

Držková polievka formou espumy s držkovou kroketkou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Cibuľa 500 g
Masť bravčová 100 g
Červená mletá paprika 30 g
Červená údená paprika 20 g
Vývar hovädzí 500 ml
Držky predvarené 500 g
Vajce 2 ks
Hladka muka 150 g
Panco strúhanka 200 g
Olej 100 ml
Majorán 10 g
Baby špenát 100 g
Soľ 40 g
Korenie 5 g
Cesnak 20 g
Xantánová guma 15 g

Daniel Melicherík Daniel Melicherík Zdroj: TV JOJ

Postup:

Na masti orestujeme cibuľu do zlata. Pridáme mletú papriku, držky, chvíľu zarestujeme a podlejeme vývarom. Varíme asi pol hodinu, kým nebudú držky mäkké. Potom precedíme cez jemné sitko a šťavu dochutíme soľou, korením, cesnakom a majoránom. Pridáme xantánovu gumu, rozmixujeme a dáme do CO2 fľaše a pridáme jednu bombičku. Z uvarených nasekaných držiek vytvarujeme spolu s jedným žltkom kroketky, ktoré obalíme v trojobale a vypražíme. Pár nakrájaných držiek orestujeme na cibuľke a posypeme červenou mletou paprikou.

Tagy: Polievka
Zdieľaj na facebooku