Hlavné jedlo: Anglický mastno-suchý zábal

Hlavné jedlo: Anglický mastno-suchý zábal

Wellington z hovädzej sviečkovice.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Hovädzia sviečková 800 g
Cibuľa 200 g
Šampiňony 500 g
Kel 200 g
Lístkové cesto 2 ks

Soľ 50 g
Korenie 5 g
Vajcia 2 ks
Zemiaky 300 g
Mlieko 200 ml
Maslo 80 g
Muškátový orech 2 g
Tymián 10 g
Cesnak 20 g
Bylinky na ozodbu 10 g
Demi glace 200 ml

Daniel Melicherík Daniel Melicherík Zdroj: TV JOJ

Postup:

Hovädziu sviečkovú opracujeme, nasolíme, nakoreníme a opečieme z každej strany. Nakrájame cibuľu a šampiňóny najemno, orestujeme a podusíme a dochutíme soľou, korením a cesnakom. Kelové listy zblanšírujeme v osolenej vode. Na fóliu si rozložíme kelové listy, dusené huby a dáme tam opečenú sviečkovú a zrolujeme. Necháme odležať, zabalíme do lístkového cesta potrieme žĺtkom a dáme piecť na 200 stupňov cca 11 minút. Rozrežeme tesne pred podávaním Zemiaky očistíme a na mandolíne na dlhé plátky urobíme plátky, ktoré zrežeme do dlhého trojuholníka. Nasolíme, nastúhame muškátový orech a zrolujeme do tvaru croisantu. Dáme do nádoby s maslom, tymianom a cesnakom a nakonfitujeme pri teplote 120 stupňov cca 25 minút. Hotový croissant ešte vypražíme. Zo zostatkov zemiakov uvaríme zemiakové pyré. Zo zblanšírovaného kelového listu vyrežeme štvorček a naplníme zmesou zmiešanou z kelu a pyré. Spravíme raviolku a chvíľu ju naparíme nad parou. Servírujeme s demi glacom a ozdobené bylinkami.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku