Dezert: Z rebríka i zo zeme

Dezert: Z rebríka i zo zeme

Ryžový nákyp s jablkami.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Ryža gulatozrnná 300 g
Mlieko 400 ml
Jablkový kompot 400 g
Jablká 300 g
Cukor 200 g
Vanilka 10 g
Bielka 100 g
Solamyl 30 g
Jablkový džús 100 ml
Citrón 50 g

Daniel Melicherík Daniel Melicherík Zdroj: TV JOJ

Postup:

Z bielok, cukru a solamylu vyšľaháme sneh. Nastriekame do tvaru ako potrebujeme a dáme sušiť. Ryžu uvaríme v mlieku spolu s cukrom a zamiešame do toho jablkový kompót. Dochutíme vanilkou a citrónovou šťavou. Ryžu varíme domäkka a podlievame mliekom. Jablká vykrájame do požadovaného tvaru (napríklad guličky) a namarinujeme s cukrom a citrónovou šťavou. Z ostatku jabĺk urobíme jablkové pyré. Jablkový džús zredukujeme spolu a nálevom z kompótu. Vysušenú bielkovú penu vydlabeme a naplníme urobenou ryžovou zmesou.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku