Hlavné jedlo: Plávajúci kvet

Hlavné jedlo: Plávajúci kvet

Treska škvrnitá s karfiólovo-gaštanovým pyré.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebume:

ryba - filet tresky

karibské korenie - zmes korenia s ružovým korením a papájou

Postup:

Rybu si narežeme pozdĺžne na pásiky a obalíme v korení. Poukladáme na seba a dáme do fólie, vytvoríme šulček. Vložíme do sečku a sousvidujeme 40 min na 50 C.

Adriana Ihringová Bez servítky Adriana Ihringová Bez servítky Zdroj: TV JOJ

Omáčka bisque:

krevety nelúpané

maslo

mrkva, stonkový zeler, petrž.vňať, bobkový list, šalotka

paradajkový pretlak

voda

soľ

biele korenie

citrónová šťava

koňak

šľahačková smotana

Postup:

Krevety olúpeme a šupky, hlavy upečieme v rúre na 200 C do hneda. Na šalotke a masle opečieme zeleninu a pretlak. Zalejeme vodou a pridáme opečené skelety z kreviet. Pridáme bobkový list, soľ, korenie a varíme cca 30 min. Potom vývar scedíme a redukujeme. Pridáme koňak, prevaríme a potom pridáme smotanu. Zahustíme studeným maslom.

Karfiolo-gaštanové pyré:

karfiol

uvarené gaštany

maslo

soľ,korenie

šl.smotana

mlieko

Postup:

Karfiol si rozoberieme na ružičky, osolíme, okoreníme, polejeme ol.olejom a pečieme do hneda. Gaštany si ohrejeme v osolenom mlieku a zmixujeme spolu s upečeným karfiolom a smotanou. Dochutíme soľou, korením a maslom.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku