
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebume:
ryba - filet tresky
karibské korenie - zmes korenia s ružovým korením a papájou
Postup:
Rybu si narežeme pozdĺžne na pásiky a obalíme v korení. Poukladáme na seba a dáme do fólie, vytvoríme šulček. Vložíme do sečku a sousvidujeme 40 min na 50 C.
Omáčka bisque:
krevety nelúpané
maslo
mrkva, stonkový zeler, petrž.vňať, bobkový list, šalotka
paradajkový pretlak
voda
soľ
biele korenie
citrónová šťava
koňak
šľahačková smotana
Postup:
Krevety olúpeme a šupky, hlavy upečieme v rúre na 200 C do hneda. Na šalotke a masle opečieme zeleninu a pretlak. Zalejeme vodou a pridáme opečené skelety z kreviet. Pridáme bobkový list, soľ, korenie a varíme cca 30 min. Potom vývar scedíme a redukujeme. Pridáme koňak, prevaríme a potom pridáme smotanu. Zahustíme studeným maslom.
Karfiolo-gaštanové pyré:
karfiol
uvarené gaštany
maslo
soľ,korenie
šl.smotana
mlieko
Postup:
Karfiol si rozoberieme na ružičky, osolíme, okoreníme, polejeme ol.olejom a pečieme do hneda. Gaštany si ohrejeme v osolenom mlieku a zmixujeme spolu s upečeným karfiolom a smotanou. Dochutíme soľou, korením a maslom.