Dezert: Na trikrát olúpané povesti

Dezert: Na trikrát olúpané povesti

Kokosovo-mandarínkovo-pistáciový koláčik.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Korpus:

250 g strúhaný kokos

250 g mleté mandle

250 g kr. cukor

1 čajová lyžička prášku do pečiva

1 čajová lyžička sódy bicarbona

3 celé vajcia

250 ml kyslé mlieko

180 ml roztopené maslo

Všetky suroviny zmiešame a pečieme na 170C asi 20 min.

Krém:

500 g mascarpone

250 g pr. cukor

250 g šl.smotana

2 polievkové lyžice mixovaných mandarínok

Adriana Ihringová Bez servítky Adriana Ihringová Bez servítky Zdroj: TV JOJ

​Postup:

Všetko spolu vymixujeme.

Chrumkavá pistáciová vrstva:

250 g pistáciová pasta 100-percentná

pistáciová pasta ochutená

100 g masla

drvená francúzska palacinka (hotový produkt)

Konzervované mandarinky a sekané pistácie

Postup:

Všetko poriadne spolu premiešame. Na polovičku korpusu nakvapkáme mandarínkovú šťavu z plechovky, potrieme pistáciovou vrstvou, poukladáme mandarínky, dáme mascarpone vrstvu, položíme druhú polovičku kospusu, opäť pokvapkáme šťavou a potrieme zvyšným mascarpone krém.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku