Hlavné jedlo: Pomalým krokom s batohom do záhrady

Hlavné jedlo: Pomalým krokom s batohom do záhrady

Sivoň so zelerovým pyré.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Sivoň americký 700 g

Zeler 2 ks

Jablko granty Smith 3 ks

Petržlen vňať 200 g

Maslo 500 g

Kečup 100 g

Cibuľový prach 50 g

Cesnakový prach

Údená paprika 50 g

Smotana 500 ml

Sójová omáčka 50 ml

Limeta 2 ks

Zdroj: TV JOJ

Kokos bbq omáčka:

Do hrnca dáme cibuľový prach, cesnakový prach, kokosové mlieko, cukor, sójovú omáčku, korenie, kečup, zaúdenú papriku a necháme zovrieť a povariť aspoň 30 minút. Rozmixujeme. Sivoňa vykostíme, zbavíme kože a ukladáme na seba 3 plátky ktoré následne prepojíme a potom zamotáme do folie do tvaru valčeka, zavákuujeme a spusvidujeme pri teplote 45 °C 2 hodiny a následne vložíme do prepáleného masla 45-48 °C na hodinu.

Zelerové pyré:

Očistime a nakrájame zeler, pomaly opražíme na prepálenom masle, pridáme vanilku a smotanu a necháme povariť aspoň 40 minút. Nakoniec rozmixujeme a dochutíme soľou, bielym korením a limetovou šťavou.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku