
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Rebarborový chips:
Ingrediencie:
400 g rebarbory
20 g práškového cukru
25 g izomaltózy
5 g glukózy
1 g xantánovej gumy
Spôsob prípravy:
Varte rebarboru vo vlastnej tekutine, kým nie je úplne hotová. Uvarenú rebarboru zmiešame s ostatnými surovinami a tepelne ešte upravíme. Vymixujeme a prepasírujeme. Pyré pretlačíme cez sitko s jemnými okami a necháme vychladnúť. Natrieme na silikónovú dosku a sušíme v rúre pätnásť až osemnásť minút pri teplote 115 °C.
Cannelé s fazuľou tonka:
Ingrediencie:
500 ml mlieka
1 fazuľa tonka
50 g masla
250 g práškového cukru
34 g vaječného žĺtka
2 vajcia
15 ml tmavého rumu
100 g múky
podľa potreby maslo
Spôsob prípravy:
Mlieko nalejeme do hrnca, do mlieka nastrúhame fazuľku tonka. Mlieko privedieme do varu a ihneď odstavíme z ohňa. Pridáme vanilku. Nechajte 20 minút lúhovať a potom mlieko sceďte. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť, až kým nebude tekuté, ale studené. Práškový cukor, žĺtky a vajcia vymiešame metličkou do hladka. Vmiešame rum a tekuté maslo. Múku preosejeme a vmiešame do zmesi. Vylúhované mlieko vmiešame metličkou na cesto. Pečieme, kým nemajú farbu karamelu.
Panna cotta s karamelizovaným medom a tymianom:
Ingrediencie:
240 g medu
1 citrón, šťava a kôra
1 l smotany na šľahanie
500 g mlieka
10 g citrónového tymiánu
20 g želatínových listov namočených v studenej vode
Spôsob prípravy:
Vložte med do veľkej panvice a pridajte citrónovú šťavu. Karamelizujte med, kým nebude mať tmavú a karamelovú farbu. Na inej panvici spolu zohrejte citrónovú kôru, smotanu na šľahanie, mlieko a citrónový tymián a lúhujte desať minút. Vylúhovanú smotanu na šľahanie precedíme cez sitko a vytlačíme chuť z kôry a citrónového tymiánu. Med odstavíme z ohňa a za stáleho miešania prilejeme teplú vylúhovanú smotanu na šľahanie. Dôkladne premiešame metličkou, aby sa všetok med rozpustil. V zmesi rozpustíme želatínu. Panna cottu nalejte do misiek a vložte do chladničky.
Rebarborové pyré s kardamónom:
Ingrediencie:
0,25 kg rebarbory
62,5 ml šťavy z granátového jablka
37,5 g cukru
3 struky kardamónu, nasekané nadrobno
Spôsob prípravy:
Vložte rebarboru, šťavu z granátového jablka, cukor a kardamón na panvicu a položte na mierny oheň. Redukujeme do hrúbky kompótu. Pyré v mixéri dohladka. Pyré skladujte vo vrecúškach alebo v plastovej nádobe v chladničke
Prach z olivového oleja
Olivový olej
Maltrodextrín
Príprava:
Polievkovú lyžicu olivového oleja dáme do misky a prisypávame maltodextrín, kým z toho nevznikne prach.