Dezert: Nateraz vás neotrávim!!!

Dezert: Nateraz vás neotrávim!!!

Panna cotta s rôznymi prevedeniami rebarbory.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Rebarborový chips:

Ingrediencie: 

400 g rebarbory

20 g práškového cukru

25 g izomaltózy

5 g glukózy

1 g xantánovej gumy

Spôsob prípravy:

Varte rebarboru vo vlastnej tekutine, kým nie je úplne hotová. Uvarenú rebarboru zmiešame s ostatnými surovinami a tepelne ešte upravíme. Vymixujeme a prepasírujeme. Pyré pretlačíme cez sitko s jemnými okami a necháme vychladnúť. Natrieme na silikónovú dosku a sušíme v rúre pätnásť až osemnásť minút pri teplote 115 °C.

Cannelé s fazuľou tonka:

Ingrediencie: 

500 ml mlieka

1 fazuľa tonka

50 g masla

250 g práškového cukru

34 g vaječného žĺtka

2 vajcia

15 ml tmavého rumu

100 g múky

podľa potreby maslo

Zdroj: TV JOJ

Spôsob prípravy:

Mlieko nalejeme do hrnca, do mlieka nastrúhame fazuľku tonka. Mlieko privedieme do varu a ihneď odstavíme z ohňa. Pridáme vanilku. Nechajte 20 minút lúhovať a potom mlieko sceďte. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť, až kým nebude tekuté, ale studené. Práškový cukor, žĺtky a vajcia vymiešame metličkou do hladka. Vmiešame rum a tekuté maslo. Múku preosejeme a vmiešame do zmesi. Vylúhované mlieko vmiešame metličkou na cesto. Pečieme, kým nemajú farbu karamelu.

Panna cotta s karamelizovaným medom a tymianom: 

Ingrediencie: 

240 g medu

1 citrón, šťava a kôra

1 l smotany na šľahanie

500 g mlieka

10 g citrónového tymiánu

20 g želatínových listov namočených v studenej vode

Spôsob prípravy: 

Vložte med do veľkej panvice a pridajte citrónovú šťavu. Karamelizujte med, kým nebude mať tmavú a karamelovú farbu. Na inej panvici spolu zohrejte citrónovú kôru, smotanu na šľahanie, mlieko a citrónový tymián a lúhujte desať minút. Vylúhovanú smotanu na šľahanie precedíme cez sitko a vytlačíme chuť z kôry a citrónového tymiánu. Med odstavíme z ohňa a za stáleho miešania prilejeme teplú vylúhovanú smotanu na šľahanie. Dôkladne premiešame metličkou, aby sa všetok med rozpustil. V zmesi rozpustíme želatínu. Panna cottu nalejte do misiek a vložte do chladničky.

Rebarborové pyré s kardamónom: 

Ingrediencie:

0,25 kg rebarbory

62,5 ml šťavy z granátového jablka

37,5 g cukru

3 struky kardamónu, nasekané nadrobno

Spôsob prípravy: 

Vložte rebarboru, šťavu z granátového jablka, cukor a kardamón na panvicu a položte na mierny oheň. Redukujeme do hrúbky kompótu. Pyré v mixéri dohladka. Pyré skladujte vo vrecúškach alebo v plastovej nádobe v chladničke

Prach z olivového oleja

Olivový olej

Maltrodextrín

Príprava:

Polievkovú lyžicu olivového oleja dáme do misky a prisypávame maltodextrín, kým z toho nevznikne prach.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku