Hlavné jedlo: Trikolóra v jazere

Hlavné jedlo: Trikolóra v jazere

Bravčový paprikáš s farebnými gnocchmi.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Gnocchi: 

250 g uvarených zemiakov

75 g semolína múky

25 g hladkej múky

Soľ

Žĺtok

20 g rozmixovanej papriky

Postup:

Uvarené zemiaky pretlačíme na pyré, pridáme semolín. múku, hladkú múku, soľ, 1 žĺtok, rozmixovanú papriku a vymiesime cesto. Vyvaľkať šulčeky, dať variť

a potom nakrájať na kúsky.

Paprikáš:

horné kuracie stehná

múka

masť

cibuľa

paprika červená

maslo

vývar

Bez servítky Bez servítky Zdroj: TV JOJ

Postup

Horné kuracie stehná obalíme v múke a vysmažíme na bravčovej masti, 3 min. z každej strany. Mäso vyberieme a do panvice dáme cibuľu a smažíme do zlatista. Pridáme mletú papriku a miešame pár minút. Vrátiť späť mäso, zaliať vývarom a variť cca 10 minút. Mäso opäť vybrať, dať do tepla a omáčku redukovať a potom mixovať. Do rozmixovanej omáčky pridať 150 masla a rozmiešať.

Špargľa: 

Špičky šparglí odrezať, dať na 2 min. do vriacej slanej vody a následne osmažiť do roztopeného masla s troškou cukru jednu minútu. Zviažeme pažítkou.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku