
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Gnocchi:
250 g uvarených zemiakov
75 g semolína múky
25 g hladkej múky
Soľ
Žĺtok
20 g rozmixovanej papriky
Postup:
Uvarené zemiaky pretlačíme na pyré, pridáme semolín. múku, hladkú múku, soľ, 1 žĺtok, rozmixovanú papriku a vymiesime cesto. Vyvaľkať šulčeky, dať variť
a potom nakrájať na kúsky.
Paprikáš:
horné kuracie stehná
múka
masť
cibuľa
paprika červená
maslo
vývar
Postup:
Horné kuracie stehná obalíme v múke a vysmažíme na bravčovej masti, 3 min. z každej strany. Mäso vyberieme a do panvice dáme cibuľu a smažíme do zlatista. Pridáme mletú papriku a miešame pár minút. Vrátiť späť mäso, zaliať vývarom a variť cca 10 minút. Mäso opäť vybrať, dať do tepla a omáčku redukovať a potom mixovať. Do rozmixovanej omáčky pridať 150 masla a rozmiešať.
Špargľa:
Špičky šparglí odrezať, dať na 2 min. do vriacej slanej vody a následne osmažiť do roztopeného masla s troškou cukru jednu minútu. Zviažeme pažítkou.