Dezert: S vložením cukru a farby

Dezert: S vložením cukru a farby

Plnené čokokošíčky.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Čokoláda:

Čokoláda

Maslo

Postup:

Zmrazíme veľké kocky ľadu, roztopíme varnú čokoládu na 60 C, pridáme 25 % až 50 % (z váhy čokolády) masla. Ľadové kocky ponoriť do čokolády a nechať zatuhnúť.

Karamelová šľahačka:

100 g krupicového cukru

350 ml šľahačkovej smotany

Soľ

Chili paprička

Postup:

Krupicový cukor roztavíme na karamel, pridáme smotanu a varíme za stáleho miešania až kým sa karamel opäť nerozpustí. Vmiešame 5 g soli a čili papričku, necháme vychladnúť a cez sitko vlejeme do šľahačkovej fľaše a spravíme šľahačku.

Pistáciový krém: 

150 g pistácii

150g mascarpone

3 žĺtka

60 g krupicového cukru

50 ml rumu

Bez servítky Bez servítky Zdroj: TV JOJ

Postup:

Pistácie bez šupky dáme vysušiť na 15 minút do rúry na 140 stupňov. Potom ich rozsekáme v mixéri a pridáme mascarpone a rozmixujeme do hladka. 3 žĺtka dáme intenzívne do mixéru mixovať s cukrom a po 5 minútach pridáme 50 ml rumu. Do takto vymiešaného krému pridáme rozsekané pistácie s mascarpone a vypracujeme hladký krém.

Jahodová pena

bielok 

60 g krupicového cukru

150 g čerstvých jahôd

limetka

jahody

Postup:

Bielok, krupicový cukru a jahody vysokou rýchlosťou mixujeme 5 až 6 min. Počas miešania pridávame opatrne šťavu z polovice limetky. Na záver po vymiešaní hladkej peny zapracujeme do nej na jemno nakrájané čerstvé jahody. Biely košíček naplníme jahodovou penou, košíček z mliečnej čokolády pistáciovým krémom a do košíčka z horkej čokolády nastriekame karamelovú šľahačku.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku