
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
4 vajcia
5-6 PL cukor
Pomaranč:
100 polohrubá múka
100 g mandľová múka
100 g ghee
pomarančový likér
bazovo-pomarančový džem
pomarančová šťava
pomarančový sirup
cukor
škrob
šľahačkový smotana
vanilkový cukor
stužovač
Postup:
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridať pomarančovú kôru z jedného pomaranča, šťavu z jedného pomaranča a rozpustené maslo. Suché ingrediencie zmiešať, následne z ľahká vmiešame do vyšľahaných vajec. Naniesť na plech vystlaný pečiacim papierom a piecť 180°C spodný, horný ohrev na strednej priečke cca 20 st. Po upečení popicháme, poliať pomarančovým likérom, potrieť bazovo pomarančovým džemom a povykrajovať väčšie kolieska, nechať vychladnúť. Medzi tým si pripraviť želé plnku. K 2/3 odšťavených pomarančov prilejeme pomarančový sirup, pridáme 3-4 PL cukru a privedieme k varu. V zbytku si rozpustíme škrob a následne uvaríme želé. Necháme vychladnúť.
Krém:
V kuchynskom stroji vyšľaháme 500ml šľahačkovej smotany s dvoma balíčkami vanilkového cukru a dvoma balíčkami stužovača šľahačky. Pridáme jemný tvaroh. Na vykrojený korpus vrecúškom nanesiesť krém do tvaru hniezda, do prostred dáť želé a znova prikryť krémom. Podávať dozdobené mesiačikmi pomaranča v karameli alebo ovocím