Dezert: Na juhu sú toho plné námestia

Dezert: Na juhu sú toho plné námestia

Korpus potretý pomarančovo bazovým džemom a plnkou a želatínou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

4 vajcia

5-6 PL cukor

Pomaranč: 

100 polohrubá múka

100 g mandľová múka

100 g ghee

pomarančový likér

bazovo-pomarančový džem

pomarančová šťava

pomarančový sirup

cukor

škrob

šľahačkový smotana

vanilkový cukor

stužovač

Bez servítky Bez servítky Zdroj: TV JOJ

​Postup:

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridať pomarančovú kôru z jedného pomaranča, šťavu z jedného pomaranča a rozpustené maslo. Suché ingrediencie zmiešať, následne z ľahká vmiešame do vyšľahaných vajec. Naniesť na plech vystlaný pečiacim papierom a piecť 180°C spodný, horný ohrev na strednej priečke cca 20 st. Po upečení popicháme, poliať pomarančovým likérom, potrieť bazovo pomarančovým džemom a povykrajovať väčšie kolieska, nechať vychladnúť. Medzi tým si pripraviť želé plnku. K 2/3 odšťavených pomarančov prilejeme pomarančový sirup, pridáme 3-4 PL cukru a privedieme k varu. V zbytku si rozpustíme škrob a následne uvaríme želé. Necháme vychladnúť.

Krém: 

V kuchynskom stroji vyšľaháme 500ml šľahačkovej smotany s dvoma balíčkami vanilkového cukru a dvoma balíčkami stužovača šľahačky. Pridáme jemný tvaroh. Na vykrojený korpus vrecúškom nanesiesť krém do tvaru hniezda, do prostred dáť želé a znova prikryť krémom. Podávať dozdobené mesiačikmi pomaranča v karameli alebo ovocím

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku