
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
4 x kuracie prso s krídlom
4 x plátok masla
4 x pomaranč
4 x špargľa
4 x slaninka
oliv. olej
2 dcl kuracieho vývaru
slnečnicové semienka
kukuričná múka
soľ
korenie
korenie na kura
1 x cesnak
1 pol. l. medu
Pomarančová šťava
1,5 lyžice sójovej omáčky
250 g kuskus
1 x červená cibuľka
1 x granátové jablko
1 x citr. šťava
olivový olej
soľ
1 káv. l. medu
bazalka
šťava z granátového jablka.
Postup:
Rozrezané kuracie prsia naplníme zatočenou špargľou a slaninou, spojíme ich špáradlom. Kuracie prsia s krídlom vložíme do marinády pripravenej z pretlačeného cesnaku, soli, korenia, sójovej omáčky, medu a pomarančovej šťavy. V miske zmiešame slnečnicové semienka s kukuričným obalom a koreninami na kura, v tejto zmesi mäso obalíme. Na panvici rozohrejeme olivový olej a prsia opečieme z oboch strán. Potom ich preložíme na plech, pridáme plátky pomaranča a maslo navrch, podlejeme vývarom. Pečieme v rúre pri teplote 180 °C približne 30 – 35 minút.
Príloha – ochutený kuskus
Červenú cibuľku nakrájame nadrobno a osmažíme na olivovom oleji spolu s kuskusom. Pridáme 1 kávovú lyžičku soli, ½ kávovej lyžičky šafranu, 2 kávové lyžičky sušenej zeleniny a zalejeme prevarenou vodou. Necháme odstáť. V miske zmiešame ½ kávovej lyžičky medu, 1 kávovú lyžičku citrónovej šťavy, nasekanú bazalku a šťavu z granátového jablka aj s jadierkami. Túto zmes vmiešame do uvareného kuskusu a navrch ozdobíme lístkami bazalky.