
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
4 ks jablko
4 ks vajec
1 šálka cukor
2-3 šálky ovsených vločiek pomletých na múku
100 g masla (rozpustené)
1ks vanil. cukor
1ks škoricový cukor
marhuľová marmeláda
strúhaný kokos
1 ks kypr. prášok
Pol. káv. l. sóda bikarbóna
čokoláda na varenie + 2 lyž. trst. cukru, 2-4 lyž. smotana na varenie (čoko poleva extra)
Postup:
Očistené jablká nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme 1 balíček vanilkového cukru a 1 balíček škoricového cukru. V miske vymiešame 1 šálku trstinového cukru so žĺtkami, pridáme rozpustené maslo a vyšľahaný sneh z bielkov. Primiešame 2 – 3 šálky pomletých ovsených vločiek (na múku), 1 balíček kypriaceho prášku a ½ kávovej lyžičky sódy bikarbóny. Nakoniec do cesta vmiešame nastrúhané jablká. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 20 – 25 minút. Na upečený koláč natrieme marhuľovú marmeládu a posypeme strúhaným kokosom (podľa chuti).
Čokoládová poleva:
Na vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu na varenie, pridáme smotanu na šľahanie a trstinový cukor. Dôkladne premiešame a nalejeme na koláč.