Dezert: Vločky?! Teraz?! V lete?

Dezert: Vločky?! Teraz?! V lete?

Jablkový koláč pečený s ovsenými vločkami.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

4 ks jablko

4 ks vajec

1 šálka cukor

2-3 šálky ovsených vločiek pomletých na múku

100 g masla (rozpustené)

1ks vanil. cukor

1ks škoricový cukor

marhuľová marmeláda

strúhaný kokos

1 ks kypr. prášok

Pol. káv. l. sóda bikarbóna

čokoláda na varenie + 2 lyž. trst. cukru, 2-4 lyž. smotana na varenie (čoko poleva extra) 

Bez servítky Bez servítky Zdroj: TV JOJ

Postup:  

Očistené jablká nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme 1 balíček vanilkového cukru a 1 balíček škoricového cukru. V miske vymiešame 1 šálku trstinového cukru so žĺtkami, pridáme rozpustené maslo a vyšľahaný sneh z bielkov. Primiešame 2 – 3 šálky pomletých ovsených vločiek (na múku), 1 balíček kypriaceho prášku a ½ kávovej lyžičky sódy bikarbóny. Nakoniec do cesta vmiešame nastrúhané jablká. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 20 – 25 minút. Na upečený koláč natrieme marhuľovú marmeládu a posypeme strúhaným kokosom (podľa chuti).

Čokoládová poleva:

Na vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu na varenie, pridáme smotanu na šľahanie a trstinový cukor. Dôkladne premiešame a nalejeme na koláč.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku