Polievka: Nízke tlaky

Polievka: Nízke tlaky

Cesnakový krém s bielym vínom slaninovým chipsom a bylinkovými krutónmi.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

cesnak

vývar

múka

víno

smotana

slanina

soľ

pažítka a petržlenová vňať

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Ošúpané strúčiky cesnaku povaríme 10 minút v 200 ml osolenej vody, ktorú potom scedíme do zeleninového vývaru. Na masle urobíme zápražku z múky. Zalejeme studeným vínom a vývarom a dobre vymiešame Uvarený cesnak rozmixujeme v smotane. Za občasného miešania necháme 1 až 2 minúty povariť a odstavíme z ohňa. Cesnakovú polievku ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou a pažítkou

Tagy: Polievka
Zdieľaj na facebooku