Hlavné jedlo : Nepobozkané

Hlavné jedlo: Nepobozkané

Hovädzie líčka na koreňovej zelenine s omáčkou z červeného vína a brusníc.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

hovädzie líčka

farebné korenie

olej

koreňová zelenina

cibuľa

cesnak

paradajkový pretlak

bobkový lsit

červené víno

brusnice

rozmarín

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Hovädzie líčka odblaníme a okoreníme farebným korením z oboch strán. Následne líčka sprudka orestujeme z každej strany na oleji, aby sa mäso zatiahlo. Opečené mäso odložíme a vo výpeku orestujeme aj koreňovú zeleninu pár minút. Do hrnca pridáme aj cibuľu, cesnak a ešte chvíľu restujeme. Nakoniec pridáme paradajkové pyré, bobkové listy a podlejeme červeným vínom. K zelenine opät' pridáme aj mäso a varime pokiaľ mäso nebude mäkučké. Na konci mäso vytiahneme, stavu prepasírujeme a pridáme do nej brusnice a rozmarín a redukujeme dochutíme.

 

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku