
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Smotana šľahačková
Cukor
200 ml mlieka
vanilkový struk
2 balíčky želatíny
Figy
Med
Čerstvá mäta
Postup:
Smotanu, cukor, 200 ml mlieka a vyškrabanú dužinu z vanilkového struku dáme zohriať. Udržiavame teplé, ale nech nevrie.V 150 ml mlieka necháme napučať 2 sáčky želatíny, potom ju zohrejeme (nesmie vrieť), prilejeme trochu smotany, dobre rozmiešame a vlejeme do zvyšku teplej smotany, najlepšie cez hrubé sitko, aby veľké kúsky neprepadli. Chvíľku ešte prehrejeme a naplníme do nádobiek, ktoré necháme stuhnúť. Ozdobíme figami ktoré orestujeme na mede a dozdobíme čerstvou mätou a medom.