Dezert: A dostaneš čo? Dostaneš ....

Dezert: A dostaneš čo? Dostaneš ....

Vanilková panna cotta s glazovanými figami na mede.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Smotana šľahačková

Cukor

200 ml mlieka

vanilkový struk

2 balíčky želatíny

Figy

Med

Čerstvá mäta

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Smotanu, cukor, 200 ml mlieka a vyškrabanú dužinu z vanilkového struku dáme zohriať. Udržiavame teplé, ale nech nevrie.V 150 ml mlieka necháme napučať 2 sáčky želatíny, potom ju zohrejeme (nesmie vrieť), prilejeme trochu smotany, dobre rozmiešame a vlejeme do zvyšku teplej smotany, najlepšie cez hrubé sitko, aby veľké kúsky neprepadli. Chvíľku ešte prehrejeme a naplníme do nádobiek, ktoré necháme stuhnúť. Ozdobíme figami ktoré orestujeme na mede a dozdobíme čerstvou mätou a medom.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku