
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Segedín:
350 g bravčové mäso stehno, 1 cibuľa, 150 ml oleja, 2 lyžice červenej papriky, 1 feferónka, soľ a korenie podľa chuti, 1 lyžička rasce, 200 ml smotany na varenie, 1 lyžica hladkej múky, 2 hrste kapusty
Knedľa:
550 g polohrubej múky, 350 ml oleja, 250 ml mlieka, 1 droždie, 1 lyžica cukru, 1 vajíčko
Postup:
Na prípravu segedínu si najskôr na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku spolu s rascou. Pridáme mletú červenú papriku, nasekanú feferónku a nakoniec na kocky nakrájané bravčové stehno. Mäso osolíme, okoreníme, poriadne opražíme a podlejeme vodou, aby sa dusilo do mäkka. Medzitým si v druhom hrnci na oleji orestujeme cibuľu a pridáme kapustu. Všetko spolu dusíme, kým kapusta nezmäkne. Túto kapustu potom primiešame k mäsu. Na zahustenie segedínu si zmiešame hladkú múku so smotanou na varenie a postupne ju pridáme do jedla.
Kým sa segedín dusí, pripravíme si knedľu. Zo 100 ml mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Do veľkej misy si nasypeme polohrubú múku, pridáme olej, vajíčko a kvások. Zvyšné mlieko prilievame postupne tak, aby vzniklo vláčne cesto, ktoré sa nelepí a dobre sa s ním pracuje. Cesto necháme vykysnúť približne 40 minút. Potom si z neho vytvarujeme menšie bochníky, ktoré v strede nakrojíme a naparujeme asi 15 minút. Hotové knedličky ešte v strede jemne vykrojíme a zalejeme horúcim segedínom.