
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Krakelin:
70 g hladká múka
60 g maslo
60 g trstinový cukor
Postup:
Všetky suroviny dokopy zmiešame do pevného cesta a vyvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie a necháme zamraziť.
Odpaľované cesto:
165 g mlieko
165 g voda
150 g maslo
5 g soľ
5 g cukor
175 g hladká múka
5 vajec
Postup:
Mlieko, vodu, maslo, soľ a cukor zohrejeme, tak aby sa maslo rozpustilo. Cez sitko potom pridáme múku a cesto odpálime. Potom začneme šľahať a ako to bude chladnúť pridáme vajcia. Nastriekame hladkou špičkou na plech a pridáme krakelin. Pečieme na 170 stupňoch 30 min.
Žĺtkový krém so smotanou:
1 l mlieko
100 g žĺtky
160 g cukor
250 g maslo
120 g múka
Soľ
350 ml smotana
250 g mascarpone
Postup:
Mlieko necháme zohrievať. Žltý zmiešame s cukrom, pridáme múku a rozmiešame poriadne aj s troškou mlieka. Potom spojíme s ostatkom mlieka a uvaríme hustý krém, do ktorého potom primiešame maslo. Po vychladnutí primiešame vyšľahanú smotanu Choux naplníme krémom, do ktorého nastriekame karamel s lieskovcovým praliné. Na vrch nastriekame ozdobnou špičkou krém (základný do ktorého prešľaháme mascarpone) a dozdobíme karamelom.