Hlavné jedlo: Čo by a dezert v  tomto znení povedala babka?

Hlavné jedlo: Čo by na dezert v tomto znení povedala babka?

Buchty na pare plnené mäsom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

1 cibuľa

1 mrkva

soľ, čierne korenie a korenie podľa chuti

bravčová masť

Pokrájanú cibuľu a mrkvu pražíme na bravčovej masti, pridáme mäso, ktoré okoreníme a podusíme. Necháme trochu vychladiť a plníme ním buchty.

Buchty:

500 g hrubá /polohrubá/ múka

1 ks droždie

400 ml mlieko

30 g kryštálový cukor

Soľ

Postup:

Z teplého mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do kvásku pridáme múku a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme mäsovú plnku, ktorú zabalíme do cesta tak, aby vznikla buchta. Necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť. Buchty paríme asi 15 minút.

Zdroj: TV JOJ

Zeleninová omáčka:

500 g mrkva

250 g zeler

1 ks petržlen

soľ, mleté́ čierne korenie

1 ks cibuľa

300 ml šľahačková smotana

maslo

Postup:

Zeleninu pokrájame. Nakrájanú cibuľu popražíme na oleji, pridáme zeleninu, ktorú z prudká orestujeme, podlejeme vývarom, okoreníme a varíme do zmäknutia. Keď je zelenina uvarená, rozmixujeme na hladkú zmes a zalejeme ju šľahačkovou smotanou. Múku na zahustenie nepoužívame, omáčka je dosť hustá. Na zaver pridáme maslo a zredukujeme.

Karamelizovaná cibuľka:

2 stredné cibule nasekáme na menšie kúsky, pridáme lyžicu masla a restujeme. V polovici restovania pridáme 1 lyžicu trstinového cukru a lyžicu balzamikového octu a restujeme cca. 7 minút.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku