Dezert: Hlavu ti rozbije, no dnes ti pochutí

Dezert: Hlavu ti rozbije, no dnes ti pochutí

Kokosový koláč.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

100 g mandľová múka

85 g práškový cukor

30 g múka hladká

2,5 ks vajec

3 ks bielok

15 g cukor krupica

35 g maslo roztopené

Postup:

Preosejeme mandľovú múku, práškový cukor a múku. Zapracujeme do múky 2,5 vajec. V miske vymiešame bielka do tuha a pomaly pridáme cukor krupicu. Miešame kým nevznikne krásna meringue. Zmes zapracujeme ručne do cesta, keď je homogénne, pridáme roztopené maslo. Cesto rozotrieme na plech v tenkej vrstve a dáme piecť do rúry pri 180 stupňoch asi 8 min.

Zdroj: TV JOJ

Kokosový mousse: 

300 g kokosové mlieko

200 g smotana na šľahanie

50 g žĺtka

85 g práškový cukor

5 plátkov želatíny

200 g smotana na šľahanie

Postup:

Želatínu zalejeme vodou a necháme napučať. Mlieko so šľahačkovou smotanou zohrejeme. Pridáme žĺtka vymiešané s cukrom a varíme na 82 stupňov. Pridáme želatínu. Vyšľaháme šľahačku a jemne ju vmiešame do zmesi.

Mango compoté:

100 g čerstvého manga

10 g trstinového cukru

60 g pyré z manga

2 plátkové želatíny

citrónová šťava

5 g mango rum

Crumble kokos:

30 g trstinového cukru

30 g hladkej múky

30 g masla

30 g kokosu

Postup:

Všetky suroviny zmiešame a rozsypeme na plech a pečieme cca 10 minút na 170°C. Po vychladnutí rozmixujeme.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku