
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
100 g mandľová múka
85 g práškový cukor
30 g múka hladká
2,5 ks vajec
3 ks bielok
15 g cukor krupica
35 g maslo roztopené
Postup:
Preosejeme mandľovú múku, práškový cukor a múku. Zapracujeme do múky 2,5 vajec. V miske vymiešame bielka do tuha a pomaly pridáme cukor krupicu. Miešame kým nevznikne krásna meringue. Zmes zapracujeme ručne do cesta, keď je homogénne, pridáme roztopené maslo. Cesto rozotrieme na plech v tenkej vrstve a dáme piecť do rúry pri 180 stupňoch asi 8 min.
Kokosový mousse:
300 g kokosové mlieko
200 g smotana na šľahanie
50 g žĺtka
85 g práškový cukor
5 plátkov želatíny
200 g smotana na šľahanie
Postup:
Želatínu zalejeme vodou a necháme napučať. Mlieko so šľahačkovou smotanou zohrejeme. Pridáme žĺtka vymiešané s cukrom a varíme na 82 stupňov. Pridáme želatínu. Vyšľaháme šľahačku a jemne ju vmiešame do zmesi.
Mango compoté:
100 g čerstvého manga
10 g trstinového cukru
60 g pyré z manga
2 plátkové želatíny
citrónová šťava
5 g mango rum
Crumble kokos:
30 g trstinového cukru
30 g hladkej múky
30 g masla
30 g kokosu
Postup:
Všetky suroviny zmiešame a rozsypeme na plech a pečieme cca 10 minút na 170°C. Po vychladnutí rozmixujeme.