
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
5 ks osso bucco
100 g slanina
1 veľká cibuľa
3 strúčky cesnaku
300 g ošúpaná mrkva
150 g ošúpaný petržlen
200 ml červené víno
400 g krájané paradajky v konzerve
Soľ, korenie, čerstvý tymian, olej
Postup:
Mäso osolíme, okoreníme a na panvici s olejom opečieme z oboch strán. Opečene mäso dáme do vyššieho plechu. Na oleji po dopečení masa dáme slaninku cibuľu a cesnak a orestujeme. Potom pridáme nakrájanú mrkvu s petržlenom a znova trocha opečieme. Pridáme krájané paradajky a červené víno. Necháme redukovať asi 5 minút, potom vylejeme na plech na mäso. Zakryjeme alobalom a dáme do rúry piecť na 180 stupňov domäkka.
Paštrnákovo-zemiaková kaša:
600 g paštrnák ošúpaný
400 g zemiaky ošúpané
mlieko, smotana, maslo, soľ
Postup:
Paštrnák a zemiaky nakrájame na kocky ktoré dáme variť do osoleného mlieka. Po uvarení všetko rozmixujme, pridáme maslo a smotanu. Dochutíme soľou podľa chuti.