
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
180 g hladká múka
28 g kakao
65 g práškový cukor
90 g maslo
40 g vajcia
2g soľ
Postup:
Suché suroviny s maslo v mise robota premiešame pomocou lopatky do konzistencie piesku, pridáme vajce a vypracujeme cesto, cesto vyvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na hrúbku 3 mm a necháme vychladiť, po vychladení nakrájame na pásiky a vložíme do tartaletkovej formičky s priemerom 8 cm, dáme zatuhnúť, pečieme na 160 stupňov ventilátor cca 10 minút, po upečení necháme vyhladnúť.
Mousse gaštan:
60 g kryštálový cukor
70 g smotana 33 percentná
85 g biela čokoláda
125 g gaštanové pyré
200 g smotana 33 percentná
1,5 plátková želatína
Postup:
Želatínu dáme hydratovať do studenej vody, cukor upálime na karamel, zalejeme teplou smotanou a prevaríme do hladkej hmoty, zmiešame s rozpustenou čokoládou, pridáme hydratovanú želatínu, do takto pripravenej zmesi na 3-krát primiešame smotanu vyšľahanú do konzistencie jogurtu. Takto pripravený mousse dáme do silikónovej formy a dáme zamraziť.
Ríbezľová poleva
130 g ríbezľové pyré
118 g voda
42 g glukóza
42 g kryštálový cukor
2,4 g pektín
Postup:
Pyré spolu s vodou a glukózou zohrejeme na 40 stupňov pridáme cukor zmiešaný s pektínom a privedieme k varu. Odstavíme a necháme vychladnúť. Používame pri teplote 40 stupňov.
Šľahaná gaštanová ganache
80 g smotana 1
55 g biela čokoláda velvet
70 g gaštanové pyré
70 g smotana 2
0,5 plátku želatína
Postup:
Želatínu dáme hydratovať, smotanu 1 zahrejeme, pridáme čokoládu a želatínu, primiešame gaštanové pyré a nakoniec pridáme smotanu 2. Prikryjeme potravinovou fóliou ma kontakt a dáme do chladničky na 12 hodín. Pred podávaním vyšľaháme.
Skladanie dezertu:
Zamrznutý mousse vyberieme z formy a kruh prekrojíme na polovice, každú polovicu namočíme do ríbezľovej polevy, ktorú sme si zohriali na 40 stupňov, takto namočený polkruh vložíme do tartaletky. Môžeme ozdobiť šľahanou ganache ríbezľami alebo snehovými pusinkami podľa fantázie.