Polievka: Májový poklad

Polievka: Májový poklad

Šalát z listovej zeleniny s pečivom a steakom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Zelené listy:

hlávkový šalát, baby špenát, rukola, mäta, polníček

Zálievka:

2 PL medu, 1 PL jablčného octa, štipka soli, mleté čierne korenie, 6 PL olivového oleja, 1 ČL dijónskej horčice, 1/4 ČL worcesterovej omáčky

50 g pistácií

150 g bryndze

250 g steak z hovädzej sviečkovice

100 g cherry rajčín

50 g reďkoviek

3 jarné cibuľky

1 PL hľuzovkového oleja

100 g sušenej šunky

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Príprava zelených listov:

Hlávkový šalát, baby špenát, rukolu a polníček umyte a dobre osušte. Naporcujte na menšie kúsky a vložte do veľkej misy. Príprava zálievky: V malej miske zmiešajte med, jablčný ocot, soľ, korenie, olivový olej, dijónsku horčicu a worcesterovú omáčku. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili do hladkej zálievky.

Príprava mäsa:

Steak z hovädzej sviečkovice osoľte a okoreňte. Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a steak opečte z každej strany na stredne silnom ohni, približne 3-4 minúty na stranu pre medium rare. Nechajte mäso odpočívať niekoľko minút, potom ho nakrájajte na tenké plátky.  Pridanie šunky: Na suchej panvici opečte sušenú šunku, až kým nebude chrumkavá.

Príprava ostatných ingrediencií:

Cherry rajčiny nakrájajte na polovičky, reďkovky na tenké plátky a jarnú cibuľku na kolieska. Pistácie jemne posekajte a bryndzu rozdrobte na menšie kúsky.

Zmiešanie šalátu:

K zeleným listom pridajte nakrájané mäso, opečenú slaninu a šunku, rajčiny, reďkovky a jarnú cibuľku. Posypte pistáciami a bryndzou. Nakoniec celý šalát polejte hľuzovkovým olejom a pripravenou zálievkou.  Servírovanie:  Šalát jemne premiešajte, aby sa všetky chute spojili, a podávajte ihneď, kým sú zelené listy ešte svieže a mäso teplé.

Tagy: Polievka
Zdieľaj na facebooku