
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Zelené listy:
hlávkový šalát, baby špenát, rukola, mäta, polníček
Zálievka:
2 PL medu, 1 PL jablčného octa, štipka soli, mleté čierne korenie, 6 PL olivového oleja, 1 ČL dijónskej horčice, 1/4 ČL worcesterovej omáčky
50 g pistácií
150 g bryndze
250 g steak z hovädzej sviečkovice
100 g cherry rajčín
50 g reďkoviek
3 jarné cibuľky
1 PL hľuzovkového oleja
100 g sušenej šunky
Postup:
Príprava zelených listov:
Hlávkový šalát, baby špenát, rukolu a polníček umyte a dobre osušte. Naporcujte na menšie kúsky a vložte do veľkej misy. Príprava zálievky: V malej miske zmiešajte med, jablčný ocot, soľ, korenie, olivový olej, dijónsku horčicu a worcesterovú omáčku. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili do hladkej zálievky.
Príprava mäsa:
Steak z hovädzej sviečkovice osoľte a okoreňte. Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a steak opečte z každej strany na stredne silnom ohni, približne 3-4 minúty na stranu pre medium rare. Nechajte mäso odpočívať niekoľko minút, potom ho nakrájajte na tenké plátky. Pridanie šunky: Na suchej panvici opečte sušenú šunku, až kým nebude chrumkavá.
Príprava ostatných ingrediencií:
Cherry rajčiny nakrájajte na polovičky, reďkovky na tenké plátky a jarnú cibuľku na kolieska. Pistácie jemne posekajte a bryndzu rozdrobte na menšie kúsky.
Zmiešanie šalátu:
K zeleným listom pridajte nakrájané mäso, opečenú slaninu a šunku, rajčiny, reďkovky a jarnú cibuľku. Posypte pistáciami a bryndzou. Nakoniec celý šalát polejte hľuzovkovým olejom a pripravenou zálievkou. Servírovanie: Šalát jemne premiešajte, aby sa všetky chute spojili, a podávajte ihneď, kým sú zelené listy ešte svieže a mäso teplé.