Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

- hovädzie a bravčové mäso 1 kg

- cibuľa 1 ks

- mrkva 1 ks

- červená repa 2 ks

- zemiaky 5 ks 

- sladká červená paprika 1 ks

- kapusta pol kila

- paradajkový pretlak 80 ml

- jablčný ocot 20 ml

- zväzok petržlenu

- korenie, soľ

- kyslá smotana na výzdobu

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Dám variť vývar. Nakrájam cibuľu a papriku nadrobno. Mrkvu a repu nastrúham na hrubom strúhadle. Zemiaky nakrájam na stredné kocky. Nakrájam aj kapustu. Na rozohriatu panvicu dám upiecť cibuľu, po pár minútach pridať mrkvu, papriku, cviklu a paradajkový pretlak. Do vývaru pridám zemiaky a po 15 minútach pridám kapustu. Potom zvyšok zeleniny, ktorá bola pripravená na panvici. Petržlenovú vňaťou nasekám nadrobno a pridám do boršču. Dochutím soľou, korením a octom. Boršč sa podáva s kyslou smotanou.

Tagy: Polievka
Zdieľaj na facebooku