Potrebujeme:
- hovädzie a bravčové mäso 1 kg
- cibuľa 1 ks
- mrkva 1 ks
- červená repa 2 ks
- zemiaky 5 ks
- sladká červená paprika 1 ks
- kapusta pol kila
- paradajkový pretlak 80 ml
- jablčný ocot 20 ml
- zväzok petržlenu
- korenie, soľ
- kyslá smotana na výzdobu
Postup:
Dám variť vývar. Nakrájam cibuľu a papriku nadrobno. Mrkvu a repu nastrúham na hrubom strúhadle. Zemiaky nakrájam na stredné kocky. Nakrájam aj kapustu. Na rozohriatu panvicu dám upiecť cibuľu, po pár minútach pridať mrkvu, papriku, cviklu a paradajkový pretlak. Do vývaru pridám zemiaky a po 15 minútach pridám kapustu. Potom zvyšok zeleniny, ktorá bola pripravená na panvici. Petržlenovú vňaťou nasekám nadrobno a pridám do boršču. Dochutím soľou, korením a octom. Boršč sa podáva s kyslou smotanou.