Hlavné jedlo: Šariki v bilom

Hlavné jedlo: Šariki v bilom

Ukrajinské halušky.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Poltavské halušky:

- kefír 0,5 l

- sóda 1 čl

- múka 0,5

- soľ 0,5 4 čl

- cibuľa 1 ks

- kuracie mäso 0,700 gr

- šampiňóny 0,5 kg

- cesnak 3 ks

- muka 1 pl

- voda 1 pohár

- šľahačková smotana 400 ml

- parmezán 100 gr

Zdroj: TV JOJ

​Postup:

Do múku pridám sódu soľ a kefíru. Vymiešam cesto. Prikryjem ho utierkou a nechajte odpočívať. Na dosku dám trošku múky. Vyberiem cesto a rozdelím na niekoľko častí. Z každej časti vytvarujem rolku a nakrájam na malé kúsky. Klasické poltavské halušky sa varia na pare. Na omáčku nakrájam na drobno cibuľu, dám na rozohriatu panvicu a pridám lyžicu múky. Kuracie stehná a šampiňóny nakrájam a pridám k cibule. Zalejem vodou, šľahačkovou smotanou a nechám variť. Za chvíľu pridám nastrúhaný parmezán. Podávam ozdobeným petržlenom. stehna a šampiňóny nakrájam a pridám k cibule.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku