Dezert: Šarlátové jazierko

Dezert: Šarlátové jazierko

Jahodové ragú z bielej čokolády s mandľovou mrveničkou.

Potrebujeme:

· Jahody 1 kg

· Limetka1 kg

· Cukor 200 g

· Biela čokoláda

· Smotana 200 g

· Mandľové lupienky 150 g

· Múka 150 g

· Jedlé kvety 1 bal

· Maslo 150 g

· Mäta 50 g

Bez servítky Bez servítky Zdroj: TV JOJ

Postup:

Jahody nakrájame na malé kúsky a pridáme kandizovanú limetkovú kôru, mätu, limetkovú šťavu a prevaríme na pár sekúnd a necháme vychladnúť. Bielu čokoládu roztopíme s tretinou smotany a primiešame do vyšľahanej smotany. Múku s mandľami a cukrom spojíme a pečieme na 180 stupňoch cca 5 min a postupne rozbíjame polievkovou lyžicou

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku