
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
· Parmezán 100 g
· Vaječné bielko 1 ks
· Tymian 1 ks čajová lyžica
· Olej 200 ml
Petržlenová majonéza:
· Majonéza 50 g
· Petržlenová vňať 20 g
· Soľ 5 g
· Korenie 2 g
· Balsamico 2 g
Postup
Nastrúhame si parmezán, rozbijeme vajíčko oddelíme, bielko od žĺtka. Nasekáme si na doske tymián a všetko pridáme do jednej misky a zamiešame, vytvarujeme guličky. Otrháme si vňať od stonky, rozmixujeme v troche oleja, medzitým vložíme do misky majonézu a pridáme k tomu pastu s mixéra. A dochutíme soľou a korením a balsamico. V kastróliku rozohrejeme olej na 200°C, a pridáme guličky a smažíme do zlatohneda, ktoré scedíme a vložíme na tanier so servítkou. A servírujeme.
Mäso:
· Teľacie karé - nakrájané na 80 g
· Tymián 1 ks
· Rozmarín 1 ks
· Soľ 5 g
· Korenie 2 g
· Maldon soľ 2 g
· Maslo 30 g
Postup:
Teľacie kare prudko zatiahneme z každej strany na rozpálenej panvičke na trochu prepustenom masle, predtým pridáme všetky koreniny, necháme vychladnúť. Poriadne zatiahneme do fólie a vložíme do vákuovacieho sáčku. Sous-vide mame zapnuté na 65 °C na 2,5 hodiny.
Nakladaná zelenina:
· marinovaná červená cibuľka a jablko
· ½ dl Ocot jablčný
· 2 PL cukor na karamel
· 1/2 ČL Soli
· 100 ml vody
· 1 ks Celé nové korenie
· 3 ks Celé čierne korenie
· 1 ks Badián
· 1 ks Škorica
· 1 ks Bobkový list
· 1 ks Jablko
· 1 ks Červená cibuľa
Nálev si pripravíme, v kastróliku si dáme cukor a rozpustíme na karamel, pridáme všetky koreniny a na konci aj ocot. Červenú cibuľku očistíme a nakrájame na mesiačiky, jablko nakrájame na tenké pol plátky vložíme do nádoby s uzatvárateľnou hlavou. A zalejeme vlažným nálevom.
Pečený karfiol
Karfiol očistíme na malé ružičky a nakrájame. Blanšírujeme 2 minúty, potom zachladíme v ľade s vodou. Zatiahneme z každej strany prudko na rozpálenej panvičke na trochu prepustenom masle, osolíme a koreníme.
Smažené výhonky mrkvy
· Mrkvové výhonky (vňať)
Postup:
Výhonky z mrkvy vysmažíme v oleji na 200 °C cca pol minúty.
Chrenová omáčka:
· Chren 20 g
· Jablká 20 g
· Šalotka 10 g
· Smotana 40 ml
· Kukuričný škrob 10 g
· Soľ 7 g
· Korenie 3 g
· Balsamico 2 g
· Koreniny 5 ks
· Tymián 1ks PL
· Cukor 2 ks PL
· Ligurček 1 ks
· Maslo 30 g
· Olej 10 ml
Postup:
Do kastrólika si vložíme maslo a olej, pridáme šalotku na pol kolieska opražíme do zlatista. Pridáme cukor necháme rozpustiť, pridáme smotanu, koreniny, pridáme chren a jablko ošúpane varíme do rozpadnutia, zahustíme kukuričným škrobom, a následne rozmixujeme do hladka a pridáme maslo.